Kezdőlap AKTUÁLIS PÁR PERCE JÖTT A HÍR – Ilyen szabályok lépnek életbe Magyarországon, rengeteg...

PÁR PERCE JÖTT A HÍR – Ilyen szabályok lépnek életbe Magyarországon, rengeteg ember érintett

Hirdetés

A nyár a sütkérezések, grillezések, bográcsozások ideje, biztosak vagyunk benne, hogy mindenki szereti a szabadban elkészített különféle ételek, húsokat egy jó társaság mellett.

 

Hirdetés

Sokan azonban a helyhiány miatt nem rendelkeznek kertes házzal, vagyis az udvarral, így az erkélyen próbálnak meg kialakítani grillezős megoldásokat.

A legtöbben ehhez gázpalackot használnak, nem is számolva azzal, hogy ennek milyen súlyos következményei, veszélyei lehetnek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebookon közzétett posztjában ugyanakkor felhívta a figyelmet: ez nem csak tűzveszélyes, de komoly bírsággal is járhat.

A katasztrófavédelem külön kiemelte, hogy aki gázpalackról használja a grill, vagy zsámolyt, az számoljon a borsos büntetés összegével is, de büntetendő továbbá a faszénnel, brikettel, parázsló fával működő sütkérezés is.

 Ha valaki megszegi ezt a szabályt, 20 ezer forinttól egymillió forintig terjedő tűzvédelmi bírság szabható ki érte. Ennek mértéke mindig az adott körülményektől, a tevékenység veszélyességétől, tűzveszélyességétől függ – emelték ki a bejegyzésben.Hirdetés