Kezdőlap AKTUÁLIS PÁR PERCE ÉRKEZETT – Hozzányúl a kormány a pedagógusok béréhez, íme az...

PÁR PERCE ÉRKEZETT – Hozzányúl a kormány a pedagógusok béréhez, íme az összegek

Hirdetés

Az elmúlt években komoly béremelésre számíthatnak a magyarországi tanárok és óvónők, miközben a kormány további fejlesztéseket tervez a szektorban.

 

Hirdetés

A HR Portal által közölt információk szerint 2022 és 2025 között közel 100 százalékkal nőtt a tanárok fizetése.

Sztojka Attila, Fidesz képviselő a parlamenti felszólalásában kiemelte, hogy az idei évben minden tanár és tanári végzettséggel rendelkező szakember átlagosan 32,2 százalékos bérfejlesztésben részesült.

Ráadásul a hátrányos helyzetű térségekben dolgozók további 20 százalékos emelést kaptak. Ez a lépés kifejezetten azoknak a pedagógusoknak nyújt segítséget, akik nehezebb körülmények között, alacsonyabb bérek mellett végzik munkájukat.Navracsis Tibor korábbi nyilatkozata szerint a kormány komoly fejlesztésekre készül a pedagógusok számára, amelyekre összesen 12,2 milliárd eurós forrás áll rendelkezésre.

A parlamenti vitában felmerült a kérdés, hogy milyen további tervei vannak a kormánynak a tanárok béreinek további fejlesztésére a következő években.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára válaszában kifejtette, hogy bár Brüsszelből várnak támogatást a pedagógusok béreinek emelésére, eddig erre nem érkezett támogatás.

Ennek ellenére a kormány továbbra is elkötelezett a pedagógusok béreinek javítása mellett.Jövőre például 21 százalékos átlagos pedagógusbér-emeléssel számolnak, ami azt jelenti, hogy az emelkedés 2022 és 2025 között átlagosan 93,5 százalék lesz.

Ezek a lépések jelentős előrelépést jelentenek a magyar oktatási rendszerben dolgozók számára, és segítenek abban, hogy vonzóbbá tegyék a tanári hivatást, valamint támogassák az oktatási minőség javítását az országban.

A béremelés folytatódása és az oktatási infrastruktúra fejlesztése kulcsfontosságú az oktatási rendszer fenntartható fejlődése szempontjából.

Hirdetés