Kezdőlap AKTUÁLIS Özvegye megtörte a csendet – Kiderült az igazság Vágó István haláláról

Özvegye megtörte a csendet – Kiderült az igazság Vágó István haláláról

Hirdetés

Az egész országot megrázta a 74 éves Vágó István váratlan halála. Mint azt korábban megírtuk, barátai, közeli ismerősei sem tudták, mi okozhatta a tragédiát, hiszen a halála előtti napokban is még többen kedélyesen beszélgettek, viccelődtek vele.

 

Hirdetés

Imádott felesége érthetően napokig meg sem tudott szólalni, de Vágó Judit most összeszedte minden erejét és elsőként lapunknak megtörte a csendet.

– Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm. Jólesik látni, mennyien imádták és csak azt kívánom, hogy ezt ő odafentről lássa, hogy milyen megható megemlékezések vannak róla.

A tragédia után három napig a fiamnál laktam, azóta tízpercenként hív telefonon, nagyon vigyáz rám. A szörnyű tragédia előtt is azt mondtam, ilyen rendes gyereke senkinek nincs, mint nekünk a Janó. Elképesztő, ahogy ragaszkodik hozzám, és van egy 6 éves kis unokám, Borisz. Ők tartják bennem a lelket.

Hirtelen elvágódott…
– Most már fel tudom eleveníteni azt a szörnyű estét is. halála előtt, még este tíz órakor is itthonról internetezett, Facebookon levelezett az ismerőseivel, barátaival. Majd csak annyit mondott, hogy fáj valamije, és hirtelen elvágódott… Én onnantól sokkos állapotba kerültem. Még soha életemben nem hívtam a mentőket, de valahogy eszembe jutott a 112.

Beszélni viszont nem nagyon tudtam, először nem tudtam megmondani a saját címünket sem. Ha nem egy olyan diszpécser van a vonal másik végén, aki nyugtat, aki azt mondogatja, hogy vegyek mély levegőt és mondjam el, hol lakunk, akkor lehet, hogy én is összeestem volna.

Pár nappal előtte volt vizsgálatokon

– Semmilyen betegségéről nem tudtunk, de már több mint hat hete köhögött, ezért sokat könyörögtem neki, hogy menjünk el kardiológushoz, menjünk el tüdőszűrésre. Ezek a vizsgálatok a halála előtt megtörténtek: kardiológusnál másfél héttel, tüdőszűrésen négy nappal előtte voltunk és minden eredmény negatív volt.

Szív-CT-n is voltunk, egy barátnő orvosunk azt mondta, hogy szép szíve van Istvánnak és a korához képest minimális a meszesedés, az szóra sem érdemes. Férjem persze ezt a vizsgálatok után mondogatta is nekem: „Nyuszikám, olyan szép szívem van…” Még most is hallom a hangját, ahogy ezt mondja.

Menthetetlen volt

– Sokan azt gondolták, szívinfarktusban halt meg. Ha ez lett volna, és nem ment volna el a vizsgálatokra, akkor én abba beleőrültem volna. De nem ez történt, nem ez volt a baj. Nála egy hasi aorta robbant szét, már a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni. Most csak azt bánom, hogy miért nem vittem el egy hasi ultrahangra is, de soha nem fájt a hasa és eszembe se jutott ilyesmi.És egyébként azt mondják az orvos barátaink: ha ez meg is lett volna, akkor sem biztos, hogy láttak volna valamit, sőt, ha éppen műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna megmenteni.

Lesz nyilvános búcsúztató is

Sokan azon is felháborodtak, mikor azt lehetett hallani, hogy teljesen titokban, szűk családi körben fogják eltemetni a közkedvelt kvízmestert. Hiszen nagyon sokan szerették, tisztelték, és szeretnék leróni kegyeletüket. És ezt özvegye is megérti.

– Lesz egy búcsúztató, amit valóban csak a szűk családi és baráti körrel tervezek. És lesz egy olyan is, amit a DK szervez, ahová bárki elmehet. Ez előreláthatólag május 18-án 17 órakor lesz a Szabadság téren, de még változhat az időpont. – írja a kiskegyed.hu.

Hirdetés