Kezdőlap AKTUÁLIS Mi történt? Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs!

Mi történt? Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs!

Hirdetés

Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs idén először ült össze, hogy áttekintse a nemzetközi és hazai energiapiaci folyamatokat. A testület általános helyzetképet kapott, és szerencsére az derült ki, hogy nincs szükség aggodalomra.

 

Hirdetés

Az Energiaügyi Minisztérium közösségi oldalán megosztott tájékoztatás szerint az európai és magyarországi gáztárolók továbbra is magas töltöttségűek, így a télre vonatkozó ellátásbiztonsági kockázatok minimálisak. Ez jó hír a magyar családoknak, akik Európa legalacsonyabb gáz- és áramárait élvezhetik, miközben biztonságban fűthetik és világíthatják be otthonaikat.

A tájékoztatás kiemelte, hogy az Energiaügyi Minisztérium vezetői beszámoltak a Napenergia Plusz Program előrehaladásáról is. Ez a kezdeményezés a zöldenergia termelését és tárolását támogatja, és a pályázat már most is jelentős érdeklődést váltott ki. Több mint 24 ezer előregisztráció érkezett a pályázatra, ami azt mutatja, hogy az emberek készek és elkötelezettek az alternatív energiaforrások iránt.
Az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs kiemelte, hogy a fenntartható energiaellátás és az ellátásbiztonság továbbra is kiemelt prioritások a kormányzati szinten. Az energiaügyi intézkedések és a zöldenergia terjesztése egyaránt hozzájárulnak a fenntartható és stabil energiapiachoz, amely a jövő generációk számára is biztonságos és elérhető energiát garantál.

 

Hirdetés
loading...