Kezdőlap IDÉZETEK Osho: Az ember lassan meghal, ha nincs szeretve! Néhány mondat, amit neked...

Osho: Az ember lassan meghal, ha nincs szeretve! Néhány mondat, amit neked is el kell olvasnod!

Hirdetés

Osho szerint az ember attól ember, mert jóleső érzés tölti el, ha ölelést kap. Az ölelés egyenlő a törődéssel, szeretettel, amit ha az ember nem kap meg, akkor lassan elhagyja a lelke ezt a világot, és meghal.

Ha egy ember úgy érzi, hogy ő már senki számára nem kedves, mindenki előtt értéktelen és haszontalan, akkor beindul a lassú elmúlás folyamata, aminek végén ott van a halál.

Hirdetés

Ezért Osho szerint a világon a szeretet rendelkezik a legnagyobb gyógyító erővel,hiszen az képes meghosszabbítani az életet. Ha minden ember a szeretetre összpontosítaná a figyelmét, sokkal kevesebb betegség lenne, és gyógyszerekből sem kellene annyiféle.

Ezért fontos nagyon az ölelés, főként a gyerekkorban, hiszen orvosok és pszichológusok is alátámasztották, hogy azok az újszülöttek, akik nem kapnak elég ölelést, puszit, vagy szeretet, egyszerűen meghalnak, annak ellenére, hogy rendszeresen táplálva vannak, és még a védőoltások is megvédik a kórokozóktól, halálos betegségektől.

Ahhoz, hogy éljünk, a testünk mellett a lelkünket is táplálnunk kell, mégpedig a legfontosabbal, a szeretet gyógyító energiáival.

Forrás

Hirdetés
loading...