Kezdőlap AKTUÁLIS Óriási hír az Aldi és a Lidl vásárlóinak – Minden vásárló örülhet,...

Óriási hír az Aldi és a Lidl vásárlóinak – Minden vásárló örülhet, indul a roham a boltokban

Hirdetés

Az állatvédő szervezet, a Wakker Dier jelentése szerint több nagy holland szupermarketlánc, köztük az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus is vállalta, hogy 2030-ig az eladott fehérjetermékek 60%-a növényi alapú lesz.

 

Hirdetés

Ez a lépés az egészségesebb táplálkozást és az állatvédelmi szempontokat is előtérbe helyezi.

Az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus csatlakozása e kezdeményezéshez további lendületet ad a már korábban csatlakozott három szupermarketláncnak. Ezzel összesen hét kereskedelmi lánc kötelezte el magát a növényi alapú fehérjetermékek kínálatának bővítésére.

A kiskereskedelmi óriások vállalása alapján a tervek szerint 2030-ra legalább a fehérjetartalmú termékek 60%-a növényi eredetű lesz.Jelenleg Hollandiában a lakosság fehérjebevitelének csupán 40%-a származik növényi forrásból, így ez a lépés jelentős változást hozhat az étrendekben.

Az állatvédő szervezet képviselője szerint a szupermarketeknek számos eszköz áll rendelkezésükre a növényi alapú termékek népszerűsítésére.

Ezek között szerepel a termékek stratégiai elhelyezése a boltokban, a változatos kínálat biztosítása és az akciós ajánlatok gyakoribb megjelenése. Emellett a láncok vállalták, hogy évente jelentést tesznek az átállás előrehaladásáról.Az Egészségügyi Tanács friss jelentése alapján egy olyan étrend, amely 60%-ban növényi fehérjéket tartalmaz, pozitívan befolyásolhatja a lakosság egészségét.

Ezért az ilyen típusú fehérjetermékek szélesebb körű elérhetősége és népszerűsítése az egészséges életmód támogatása szempontjából is kiemelkedő fontosságú.

Hirdetés