Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor vészjósló üzenete minden magyarnak, aminek senki nem fog örülni

Orbán Viktor vészjósló üzenete minden magyarnak, aminek senki nem fog örülni

Több, mint egy évvel korábban, amikor elkezdődött az orosz-ukrán háború, senki nem gondolta volna, hogy ez ennyire el fog húzódni, illetve azt sem, hogy ekkora gazdasági válságot fog elindítani.

 

Egyenlőre egyik fél sem akar engedni, egyik oldal sem készül letenni a fegyvert és véget vetni ennek. Magyarország Kormánya hónapok óta azt szorgalmazza, hogy valamilyen módon elő kell teremteni a kommunikációs csatornát a két ország között.

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács elfogadta a 10. szankciós csomagot Oroszország ellen nem is olyan rég. 121 magánszemély és szervezet ellen rendeltek el vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat.

A magyar kormány szintén támogatta ezt az intézkedést, de ettől függetlenül most is, mint mindig hangsúlyozták, hogy nincsenek megelégedve ezekkel a lépésekkel és mindenkinek az lenne az érdeke, ha minél előbb békét kötne egymással a két ország.Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb a Twitteren fejtette ki ezzel kapcsolatos gondolatait és álláspontját.

„Ha az orosz-ukrán háború folytatódik, egyre többen fognak meghalni. Ha a háború folytatódik, a hiperinfláció és a gazdasági zűrzavar veszélye továbbra is kísérteni fog bennünket. Ha a háború folytatódik, az az egész világot bekebelezheti”Magyarország számára már az infláció is rengeteg rosszat hozott, a hiperinflációba pedig jobb, ha bele sem gondolunk.

loading...