Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor váratlan bejelentése a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor váratlan bejelentése a nyugdíjasoknak

Hirdetés

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor, hétfőn a parlamentben kifejtette, hogy a kormány számára elsődleges cél az, hogy ne a nyugdíjasok terhére kezelje a gazdasági helyzetet.

 

Hirdetés

Az őszi ülésszak megnyitása során tett felszólalásában kifejtette, hogy Magyarország politikailag stabil és gazdaságilag erős, és képes az infláció elleni harcot folytatni, miközben megőrzi a nyugdíjak és a fizetések értékét, valamint a munkahelyeket.

Az egyik kiemelkedő pont az Orbán beszédében az volt, hogy novemberben az összes tervezett nyugdíjkorrekciót odaadják a nyugdíjasoknak. Ezt pozitív hírként közölte, különösen a jelenlegi gazdasági környezetben.Orbán rámutatott arra is, hogy más országokban például 17 százalékos infláció mellett mindössze 2 százalékos nyugdíjemelés történt, mivel ezekben az országokban a nyugdíjasok terhére próbálták kezelni a helyzetet.

Emellett felidézte, hogy Magyarországon a 2010 előtti időszakban már voltak olyan intézkedések, mint egyhavi nyugdíjelvétel, valamint az ápolók, tanárok és tisztviselők egyhavi fizetésének eltörlése.

Azonban most a magyar kormány nem tervezi az ilyen intézkedéseket, mert úgy vélik, hogy ezekből már elegendő volt egyszer. Az emberek nem kérnek ebből, és a kormány nem kívánja megfosztani őket egyhavi nyugdíjuktól.

Inkább azt tervezik, hogy a megfelelő összeget adják oda a nyugdíjasoknak, ami a megélhetésükhöz szükséges.Orbán reményét fejezte ki, hogy év végéig egyensúly áll be a bérek és az árak emelkedése között, és legalább éves átlagban nem csökken a reálbér. A következő évben pedig úgy véli, hogy a gazdaság és a bérek is újra növekedésnek indulhatnak, nagy valószínűséggel nagyobb mértékben, mint a drágulás. Ugyanezt a pozitív kilátást látja 2025-re is.

Ezek a kijelentések arra utalnak, hogy a magyar kormány elkötelezett abban, hogy a gazdasági növekedést és a jólétet a lakosság, ideértve a nyugdíjasok, javára fordítsa, és hogy a jelenlegi gazdasági kihívások ellenére is megőrizze a nyugdíjasok megbecsülését és megfelelő életszínvonalát. A novemberi nyugdíjkorrekció ígérete azt mutatja, hogy a kormány ezen az úton kíván továbbhaladni.

Hirdetés