Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor szombati váratlan bejelentése – Sajnos, a háborúról van szó!

Orbán Viktor szombati váratlan bejelentése – Sajnos, a háborúról van szó!

Magyarország miniszterelnöke szombat délután a közösségi oldalán egy friss bejegyzést osztott meg, amiben a háború is szóba került.

 

Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott posztban feltette a kérdést, hogy “hogy’ kezdődött?”. Majd felsorolta, hogy minden azzal kezdődött, hogy a németek azt mondták hajlandóak sisakokat küldeni Ukrajnába, mert ők egy háborúba nem küldenek az élet kioltására alkalmas eszközöket, “az ugyanis részvételt jelentene a háborúban”.

– írta Orbán, majd kijelentette, jól látszik, hogyha az ember az elején nem veti meg a sarkát, és nem foglal el egy világos pozíciót, amivel kijelöli a saját nemzeti érdeke alapján, hogy egy konfliktushoz mi a viszonya, akkor belesodródik.Arról is szólt a miniszterelnök, hogy az orosz-ukrán háború kezdete 2022 elején nagyjából egybeesett a magyar választási kampánnyal. És hozzátette, hogy a kampányról lehet sok rosszat mondani, de úgy látja, hogy haszna is volt, mivel ez egy olyan időszak, amikor nyíltan és egyenesen kell beszélni. Itt hozzátette, a baloldal akkor úgy fogalmazott, hogy azt fogja tenni, amit a nemzetközi közösség mond.

“Tehát ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban, mint a németek. Már mi is elküldtük volna a tankjainkat, a használaton kívül lévő egykori orosz fegyvereinket, és mi is benne lennénk a háborúban, mint fegyverszállító felek”

– hangsúlyozta a kormányfő, aki leírta azt is, hogy ők a kampány alatt azt mondták, hogy “van magyar nemzeti érdek. Így az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották”.

“Az elején kimondtuk, hogy ez nem a mi háborúnk, nem akarunk beszorulni az oroszok és az ukránok közé. Ez egy olyan konfliktus, amit lokalizálni kellene, nem pedig nemzetköziesíteni, és Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében. Ezzel leütöttük azokat a cölöpöket, amihez odakötöttük utána a lovunkat”

– fogalmazott Orbán Viktor, majd a bejegyzését azzal zárta, hogy Magyarország nem sodródik bele a háborúba.


loading...