Kezdőlap AKTUÁLIS Orbán Viktor nagy bejelentése: ekkora nyugdíj-kiegészítés érkezik a magyar nyugdíjasoknak

Orbán Viktor nagy bejelentése: ekkora nyugdíj-kiegészítés érkezik a magyar nyugdíjasoknak

A kormány novemberben átlagosan közel félhavi nyugdíjjal fogja kiegészíteni a nyugdíjasok jövedelmét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnap ünnepelt idősek világnapja alkalmából egy Facebook-videóban.

 

 

 

A miniszterelnök az üzenetében emlékeztetett arra, hogy még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, miszerint a kormány garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését, és elhárítja azokat a kockázatokat, amelyeket a Gyurcsány-kormány időszakában a nyugdíjasoknak kellett elszenvedniük. Azóta évről évre megőrizték a nyugdíjak reálértékét, és akár nyugdíjprémiumot is fizettek, amikor az ország jól teljesített.Orbán Viktor rámutatott arra, hogy az infláció idén meghaladta a várt értéket, így a nyugdíjak értékének megőrzése érdekében novemberben nyugdíj-kiegészítést fognak fizetni. Ez azt jelenti, hogy a postások az átlagosnál közel félhavi nyugdíjjal többet visznek majd el a nyugdíjasoknak.

A miniszterelnök az üzenet végén azt hangsúlyozta, hogy ez az intézkedés is a kormány elkötelezettségét mutatja az idősek iránt, és azt kívánja, hogy Magyarországon olyan közösség éljen, ahol az emberek “együtt sírnak és együtt nevetnek”. Orbán Viktor a bejegyzését azzal zárta, hogy “pontos elszámolás, hosszú barátság, a nyugdíjasok számíthatnak ránk”.

loading...