Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Okok és tippek a fülzsír otthoni eltávolításához

Okok és tippek a fülzsír otthoni eltávolításához

Hirdetés

A fülzsír olyan anyag, amely mindenkinél megtalálható a belső fülben. Megvédi a hallójáratot a baktériumoktól és más szennyeződésektől, amelyek kárt tehetnek ezen a kényes területen.

Ezen kívül, a viasz úgy működik, mint egy természetes kenőanyag a fülben és a hallójáratban. De eljön az idő, amikor nagy mennyiségben halmozódik fel, és így már több kellemetlenséget okozhat, mint például; irritáció, szédülés, hallásvesztés, viszkető érzés. Ezért rendszeresen tisztítsd meg füledet, távolítsd el a felesleges fülzsírt.

Hirdetés

Mi okozza a fülzsír lerakódását?

Mielőtt arról beszélünk, hogyan lehet eltávolítani a felesleges fülzsírt otthoni módszerrel, fontos tudni, hogy mi okozza a kellemetlen fülzsír lerakódás. Ez az elzáródás általában akkor jelentkezik, amikor rendszeresen fültisztító pálcikával tisztítod meg a füled. A használatával mindig egyre mélyebbre nyomod a fülzsírt a hallójáratban.

Azoknál az embereknél, akik rendszeresen viselnek füldugót vagy fejhallgatót magasabb a kockázata a túlzott fülzsír felhalmozódásnak.

Mik a tünetek?

Ha túl sok fülzsír halmozódott fet fel, akkor valószínűleg tapasztalod a következő tünetek:

  • Viszketés a hallójárat belsejében
  • Úgy érzed, mintha a füled tele lenne, vagy eltömődött volna
  • Szédülés
  • Fülcsengés
  • Hallásvesztés

Otthoni jogorvoslatok a fülzsír hatékony eltávolítására:

Annak érdekében, hogy megóvd a füledet a túlzott fülzsír lerakódástól, fontos, hogy tisztítsd rendszeresen. Javasoljuk, hogy ne használj fültisztító pálcikát vagy más törlőkendőt. Helyette próbálkozz a következő otthoni jogorvoslatok egyikével.

SÓOLDAT

Mindössze annyit kell tenned, hogy feloldódj egy teáskanál sót (7,5 g) ½ csésze vízben (100 ml). Áztass benne egy vattacsomót és cseppents pár cseppet a füledbe. Utána dönts meg a fejed, hogy a folyadék be tudjon folyni a kényes területre. Pár perc után hagyd, hogy kifolyjon és töröld ki egy kendővel.

HIDROGÉN-PEROXID

Keverjük össze egyenlő arányban a hidrogén-peroxidot vízzel. Ellenőrizd, hogy a hidrogén-peroxid a kereskedelemben kapható 3% -os fajta legyen. Majd ugyanúgy járj el mint a sóoldatnál.

GLICERIN

Glicerin egy természetes termék, amely segít feloldani a fülzsírt, hogy könnyen eltávolíthasd. Megtalálható a gyógyszertárakban. Használj négy cseppet mindkét fülbe, naponta háromszor a legjobb eredmény érdekében.

ECET ÉS ALKOHOL OLDAT

Keverj össze egyenlő arányban ecetet és alkoholt egy kis tálban. Majd ugyanúgy járj el min a sóoldatnál.

OLIVAOLAJ

Az olívaolaj a másik nagy összetevő, amely segít megszabadulni a fülzsírtól és megkönnyíti annak eltávolítását. Tegyél két vagy három csepp olívaolajat az érintett füledbe lefekvés előtt, és próbálj meg aludni a másik oldalon. Ismételd meg három vagy négy éjszaka egymás után.

Ha szeretnél az oldal fejlődéséhez és sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.

Forrás:tippmania.hu

Hirdetés