Kezdőlap EGÉSZSÉG Nyomd meg ezt a 2 pontot a lábadon, nem hiszel majd a...

Nyomd meg ezt a 2 pontot a lábadon, nem hiszel majd a szemednek mi történik

Hirdetés

Feltételezzük, mindenki számára ismerős érzés a megfáradt láb, a nap végére zsibbadó talpak. A lábra és különösen a talpunkra nehezedő súly a nap folyamán kihatással lehet a belső szerveinkre, vagy akár bizonyos testrészeinkre.

 

Hirdetés

 

A legtöbb kellemetlenséget ebben az esetben is a nőknek kell elszenvedniük, akik ezen a helyzeten még inkább rontanak a kényelmetlen magassarkúk viselésével. Ilyenkor esik jól egy talp masszázs, egy kényeztető lábfürdő, vagy bármi, ami segít ellazítani az igénybe vett talpat.
Mint ahogy az arc, a fül vagy a kéz, a talp is az egész test lenyomata. Ha a két lábat egymás mellé tesszük, megtaláljuk benne testünket lekicsinyítve. Pontos térkép készíthető a talpról, sőt az egész lábfejről, melyen minden terület egy-egy szervnek feleltethető meg. A talp zónáinak masszírozásával hatással tudunk lenni a velük kapcsolatban álló szervekre, és fordítva: egy szerv helytelen működése észrevehető a talpon a megfelelő zónában jelentkező érzékenység, lerakódás vagy egyéb elváltozás formájában. A talpon nemcsak rengeteg idegvégződés található, de a testet behálózó energiapályák, meridiánok is itt végződnek. Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet.
Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, ami ha tartósan fennáll, a szerv megbetegszik. De problémát okoz az is, ha testünk valamely részén torlódik az energia.A talp zónáinak ingerlésével a szervezetben áramló energiára tudunk hatni. Meg tudjuk szüntetni az egyes szervek energiahiányát vagy többletét, ezáltal egész testünkben újra szabadon áramlik a kiegyensúlyozott működéshez szükséges energia.
A masszázs serkenti a vér- és nyirokkeringést, ezáltal elősegíti a lerakódott salakanyagok távozását, és erősíti az immunrendszert.Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, oldja a testi-lelki feszültséget, és csökkenti az esetleges fájdalmakat.
Mivel a talp idegvégződésekben gazdag, így a központi idegrendszerre is hatást lehet gyakorolni. A talpmasszázs tehát energetikai harmonizáló hatást vált ki, mellyel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.
Szerző: tudasfaja.com
Hirdetés