Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Nézd meg ezeket az állat anyákat! Ilyen aranyos dolgot még nem láttál!

Nézd meg ezeket az állat anyákat! Ilyen aranyos dolgot még nem láttál!

Hirdetés

Az állatok vemhességének ideje nagyon különböző, függ az adott fajtól. A párducok vemhességi ideje 92 nap, a csimpánzoké viszont 255 nap. Láttál már valaha vemhes állatokat?

Amennyiben nem, alább egy fantasztikus galériát láthatsz az állatvilág terhes anyukáiról.

Hirdetés

Leopárd

A leopárdok vemhessége három hónapig tart, azaz körülbelül 90-105 napig.

Gorilla

Ezek a főemlősök az ember közeli rokonai. Ezért nem is annyira meglepő, hogy a gorillák vemhessége is 8-9 hónap. A kis kölyökgorillák 3-4 éves korukig élnek anyjukkal, csak ezután válnak teljesen önállóvá.

Elefánt

Az elefánt vemhessége az egyik leghosszabb az állatvilágban, majdnem két év! Csak a szárazföldi állatokat tekintve ez abszolút rekord.

A kiselefánt körülbelül 120 kilót nyom már születése pillanatában is, anyja 3-4 évig táplálja anyatejjel!

Kecske

A kecskék vemhessége körülbelül 5 hónapig tart. Ezen állatok párzási ideje szeptembertől novemberig tart, de ez nagyban függ az időjárási viszonyoktól is.

A kecskék szülése általában nagyon nehézkes, így sokszor emberi segítségre szorulnak. Viszont, az újszülött kisgida az egyik legaranyosabb teremtmény a földön!

Makákó

A makákók a majomfélékhez tartoznak és főképp Ázsiában élnek. Ezen majmok vemhessége 166 és 185 nap között van.

Általában a makákó anyáknak egy kölyke születik. Anyja a majmocskát 6-12 hónapig szoptatja.

Mormota

A mormoták rágcsálók, melyeknek vemhessége mindössze 32 napig tart. A mormoták üregekben, lyukakban élnek, az egész család együtt.

Szurikáta

A szurikáták Afrika déli részének őshonos állatai. A nőstény szurikáták vemhességi ideje 70 nap. Egészen különös, hogy a szurikáták a földalatti lyukakban hozzák világra utódaikat.

Gepárd

Földünk leggyorsabb szárazföldi ragadozójának vemhességi ideje megközelítőleg három hónap. Általában a nőstény három utódnak ad életet, addig marad velük együtt, amíg azok elérik a körülbelül hároméves kort. Sajnos a gepárdokat a kihalás veszélye fenyegeti.

Prérifarkas

A prérifarkasok (vagy más nevén kojot) nagyon hűségesek, egy pár életük végéig együtt marad. Ezen ragadozók vemhessége körülbelül kilenc hónapig tart, az anya ezután hozza világra 2-9 kölykét.

A fiatal falkatagok néha besegítenek a prérifarkaskölykök szüleinek, mert a szülőkkel megosztják a zsákmányt.

A lovak vemhessége általában 10-12 hónapig tart, az anyaállat rendszerint egy csikónak ad életet. Nagyon ritka eset a lovaknál, hogy ikrek születnek. Érdekességként megemlítendő, hogy az újszülött csikók lábának hossza 90%-a egy felnőtt állat lábhosszának.

Forrás:bidista.com

Hirdetés