Kezdőlap AKTUÁLIS Németh Lajos kimondta – Brutális időjárást hoz a március, senki nem számított...

Németh Lajos kimondta – Brutális időjárást hoz a március, senki nem számított erre

Hirdetés

Németh Lajos meteorológus kijelentette, hogy ami most zajlik, az “tavasz”. A szokatlanul enyhe időjárás, melyet jelenleg tapasztalunk, február elején, minden bizonnyal szokatlan a télhez képest.

 

Hirdetés

A napi hőmérséklet már most is elérheti a 5 Celsius-fokot, ami általában enyhe tavaszi időre utalna.

Bár az enyhe időjárás egyértelműen különbözik az átlagos februári hőmérsékletektől, Németh Lajos meteorológus hangsúlyozza, hogy még ne zárjuk ki a téli hideg visszatérésének lehetőségét.A szakember figyelmeztet, hogy bár a következő hétben valószínűleg folytatódik a szokatlanul meleg idő, márciusban akár kemény fagyokkal is számolnunk kellhet.

A jelenlegi időjárás egy átmeneti kilengés lehet, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tavasz már véglegesen megérkezett. A meteorológusok szerint a klímaváltozás hatására egyre nehezebb előrejelezni az időjárást, és az ilyen szélsőséges időjárási események válhatnak gyakoribbá.Ezért fontos, hogy a lakosság tisztában legyen a változó időjárási körülményekkel, és még mindig tartsa szem előtt a téli hideg visszatérésének lehetőségét.

Az enyhe időjárás örömteli pillanatokat hozhat, de a késői fagyok és hidegebb napok is bekövetkezhetnek, így érdemes maradni készenlétben és rugalmasnak az időjárási viszontagságokkal szemben.

Hirdetés
loading...