Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Nem vette ki a kontaktlencséjét zuhanyzás előtt, borzasztó dolog történt vele!

Nem vette ki a kontaktlencséjét zuhanyzás előtt, borzasztó dolog történt vele!

A 41 éves brit nő már hosszú évek óta szemüveget és kontaktlencsét viselt, hiszen évről-évre egyre rosszabb lett a látása.

Az utóbbi időben azonban egy egyszer használatos, eldobható kontaktlencsére esküdött, ami úszás- és zuhanyzás közben is a szemében maradt. A nő két hónapon keresztül valami furcsát érzett a bal szemében, a látása egyre homályosabb lett, fényérzékenységet tapasztalt, később fájdalom is kísérte, így orvoshoz fordult. Amikor megtudta, hogy mi a baja, majdnem elájult – írja a Femcafe.

Az orvos a szemvizsgálatból megállapította, hogy a nő bal szeme elérte a vakságnak megfelelő értéket. Érdekes módon ez a jobb szemét egyáltalán nem érintette. Az orvosok erős homályosságot is láttak a nő szaruhártyáján, de nem tudták megállapítani, hogy pontosan mi okozta az elváltozást, így egy másik szemvizsgálatot is elvégeztek.

Egy speciális festékanyagot juttatak a szemébe, ami a szaruhártya minden egyes apró sérülésére zöldre változik. A vizsgálat után az egész szem zöld lett, így mintát vettek, és kiderült, hogy a szaruhártyát egy ritka parazita fertőzte meg.

A parazita jelentősen roncsolja a látást. Leggyakrabban azoknál fordul elő, akik mindennap hordanak kontaktlencsét. Az orvos azt mondja, hogy az acanthamoeba egy olyan amőba, amely általában a vízben, a talajban és a levegőben van jelen.

A kontaktlencse viselőknek tisztában kell lenniük ennek a kockázatával, főleg, ha csapvízzel fertőtlenítik, vagy úszásnál, zuhanyozásnál nem veszik ki. Az asszonyt gyógyszerekkel kezelték, így a fertőzést meg tudták állítani. A szaruhártyán lévő heg miatt azonban látását a bal szemére szinte teljesen elvesztette.

Forrás

loading...