Kezdőlap EGÉSZSÉG Nem mindegy mikor iszunk vizet! A kardiológus végre elmondta a helyes vízivás...

Nem mindegy mikor iszunk vizet! A kardiológus végre elmondta a helyes vízivás titkát!

Hirdetés

A vízivás, tudjuk, nagyon fontos, hiszen a testünk közel 70 százalékát víz alkotja. Ha elegendő vizet iszunk, számos betegséget elkerülhetünk, és…

 

Hirdetés
A vízivás, tudjuk, nagyon fontos, hiszen a testünk közel 70 százalékát víz alkotja. Ha elegendő vizet iszunk, számos betegséget elkerülhetünk, és könnyedén megszabadulhatunk, az ezeket okozó méreganyagoktól is. Nézzük, melyik napszakban a legmegfelelőbb vizet inni.
Az alábbiakban egy kardiológus ajánlásában néhány fontos vízfogyasztási tanácsot láthatunk!

1. AZ ELSŐ POHÁRRAL REGGEL FELKELÉS UTÁN

Egy régi japán szokás szerint az a legjobb, ha közvetlenül reggel felkelés után elfogyasztunk egy jó nagy pohár vizet. Az üres gyomorra ivott víz aktiválja a keringést, az emésztést és helyreállítja a vérnyomást. Sokkal erősebb hatása lehet, mint egy pohár kávénak.

2. MINDEN ÉTKEZÉS ELŐTT IGYUNK EGY POHÁR VIZET

A legjobb, ha étkezések előtt egy fél órával iszunk egy-egy pohár vizet. Aktiválja az emésztőrendszert, megtisztítja a nyálkahártyát, a gyomrot, a belet, helyreállítja a vérnyomást. Hidratálja a testet és megkönnyíti a kiválasztást.
Étkezés után nem tanácsos inni, mivel ez feloldja a gyomornedvet és megzavarja az emésztést.

3. EGY POHÁR VÍZ SPORTOLÁS ELŐTT

Ha úszni, szaladni, sportolni vagy akár csak sétálni készülünk, igyunk meg előtte egy pohár vizet. Szükséges, hogy hidratáljuk a testet, így megkönnyítjük az izmok működését is. Ha keményebb fizikai munkát végzünk vagy sportolunk, közben kis kortyokban igyuk a vizet. Így elkerülhetjük, hogy leterheljük az emésztőrendszert.4. EGY POHÁR VÍZ ZUHANYZÁS VAGY FÜRDÉS ELŐTT

Mielőtt beszállnánk a kádba, igyunk meg egy pohár vizet, így elkerülhetjük a meleg víz hatására keletkező hirtelen vérnyomás emelkedést.

5. EGY POHÁR VÍZ LEFEKVÉS ELŐTT

Fél órával lefekvés előtt igyunk meg egy pohár vizet. Ez csökkenti az éjszakai szívproblémák kockázatát, biztosítja a nyugodtabb alvást, a könnyebb ébredést.

Hirdetés