Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem kell többé drága gyömbért venned, ha így cselekszel, a te otthonodban...

Nem kell többé drága gyömbért venned, ha így cselekszel, a te otthonodban is megterem majd!

Bár a gyömbért az év minden szakaszában ajánlott fogyasztani, de különösen a téli időszakban van jótékony hatással a szervezetre.

Rengeteg egészségügyi problémára jelent megoldást, mi több még a zsírégetési folyamatot is támogatja. A boltokban azonban elég borsos áron vásárolhatóak meg, de erre is van egy “kiskapu”!

Ha így cselekszel, a te otthonodban is megterem majd!

Bármelyik nagy bevásárlóközpontból beszerezhetünk egy friss gyömbérgumót, amelynek legyen világosbarna színe, és legyen rajta legalább egy darab zöld rügyecske, majd vegyük meg és vigyük haza. Otthon vágjunk kisebb darabokat a gyömbérből, fontos, hogy a rüggyel együtt vágjuk le, és ezután el is ültethetjük a cserépedényekbe. Jó, ha az ültetés előtt egy éjszaka vízbe tesszük a gumórészeket, hogy kioldódhassanak belőlük a növényvédőszerek.

Az ültetés során vegyünk virágföldet, és 3 az 1 arányban keverjük össze homokkal, tehát 3 adag földhöz adjunk hozzá 1 adagnyi homokot. Még ezelőtt helyezzünk a cserépbe egy kisebb kődarabot, amely segítségével a víz könnyebben ki tud folyni az edényből.

Ezután háromnegyed részig töltsük meg a cserepet. Készítsünk egy lyukat a föld közepébe, és helyezzük bele a gumót, úgy, hogy a rügyecske felfele nézzen. Takarjuk be 1–2 cm vastag földréteggel, és locsoljuk meg. A virágcserepet tegyük olyan helyre, ahol nincs sok fény, de a hőmérséklet állandó és meleg, mert azt a gyömbér szereti.

Naponta öntözzük meg, de ne használjunk sok vizet. Pár hét alatt a rügyek fejlődésnek indulnak, és kibújnak a földből. 10 hónapig kell várni, amíg a gumó akkorára megnő, hogy használni lehessen.

loading...