Kezdőlap AKTUÁLIS Nem hallgat tovább Kokó – Kimondta az igazat az Istenes- Rácz mérkőzésről

Nem hallgat tovább Kokó – Kimondta az igazat az Istenes- Rácz mérkőzésről

Hirdetés

Az elmúlt napokban nagy vihart kavart az Istenes Bence–Rácz Jenő ökölvívó mérkőzés döntése, amelyen Rácz Jenő végül egyhangú pontozással győzött.

 

Hirdetés

A viták közepette most megszólalt a magyar ökölvívósport olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kovács Kokó István, aki részletesen beszélt a pontozásról és az eredményről.

A Blikk beszámolója szerint Kokó elmondta, hogy az egyhangú pontozás nem azt jelenti, hogy a bírók szerint ne lett volna szoros a küzdelem. A három menetből Rácz Jenő háromszor győzött minden bírónál, míg Istenes Bence mindössze egyet.

Fontos kiemelni, hogy a bírók nem azonos meneteket ítéltek meg a két versenyzőnek, de mindannyian egyetértettek abban, hogy az utolsó menetet Istenes Bence veszítette el.Kokó István szerint az első két menetben Rácz Jenő egy hajszállal jobb volt, a harmadik menet pedig kérdőjeles volt, de a negyedikben egyértelműen Istenes Bence alulmaradt. Az ökölvívó hozzátette, hogy a pontozóbírók főként azt figyelik, hogy ki szerez több pontos találatot, milyen az effektív agresszivitás, és ki irányítja jobban a mérkőzést. Szerinte ezek alapján Rácz Jenő volt az erősebb.

Kokó István kijelentette, hogy a bírói csapatban a létező legjobbak vannak, és szerinte nincs helye annak a feltételezésnek, hogy a rasszista kommentek befolyásolták volna a döntést.Az ökölvívó határozottan állítja, hogy nem olyan pontozóbírókkal dolgozik, akiket “elvitt” a rasszista kommentelés, és részrehajlásról szó sem lehetett. Ezzel cáfolva azokat a spekulációkat, miszerint a bírói döntés a héten történt események hatására változott volna.

Hirdetés
loading...