Kezdőlap EZOTÉRIA Nem az az igazi apa, aki mindent ki tud fizetni, hanem az,...

Nem az az igazi apa, aki mindent ki tud fizetni, hanem az, aki tudja, a család az első!

Hirdetés

Bármelyik férfi apává válhat, bármelyik férfi teremthet új életet és új családot, ám nem akárki képes arra, hogy megfelelően gondoskodjon is róla. Az igazi apa nem az, aki elegendő pénzt tud keresni, hogy a gyerekeinek és a feleségének drága ajándékokat vegyen és évente kétszer nyaralni vigye őket.

 

Hirdetés

Nem attól igazi apa valaki, mert eleget keres, a családjának a legmárkásabb dolgokat veszi meg, és mindenre van pénze, amire csak igénye támad a párjának vagy a csemetéknek.

Az igazi édesapa az, aki tudja, hogy a család az első.

Az igazi apa az, aki mindig a családja mellett áll és nem hagyja el őket abban a percben, amikor egy probléma felüti a fejét. Az, aki nem lép le és hagyja, hogy a család egyedül birkózzon meg a nehézségekkel.

Az, aki sosem adja fel a családját semmiért és mindent megtesz, ami csak tőle telik, hogy egyben és szeretetben tarthassa a családját. 

Az igazi apa akar időt és energiát szánni a családjára, még akkor is, ha fáradt és úgy érzi, hogy az egész világot a háta közepére kívánná.


Az igazi apa hajlandó áldozatokat hozni és kompromisszumokat kötni, hogy a családja boldogságát biztosítsa. Olyan, aki megtanítja a gyermekeit arra, hogy mi az önzetlen szerelem és a támogatás.

Az igazi apa élő példa arra, hogyan kell egy nővel, az anyával bánni. Az, aki tisztelettel, kedvességgel, nagylelkűséggel és szeretettel fordul felé.

Egy igazi apa megtanítja a gyermekeinek, mi az a kedvesség, türelem, őszinteség és hűség. Az, aki soha nem hazudik vagy manipulálja a családját vagy bárki mást. Az, aki megtanítja a gyermekeinek, hogyan kell egészséges kapcsolatokat építeni, amelyek bizalmon és tiszteleten alapulnak.

Az igazi apa példaként áll a gyerekei előtt és megtanítja nekik, hogy mit jelent rendesen bánni másokkal. Soha nem illeti a családtagokat olyan kifejezésekkel, mint “alkalmatlan”, “gyenge”, “hülye”, “haszontalan”, stb. Soha nem engedi meg magának, hogy elveszítse a hidegvérét olyan mértékben, hogy emiatt a családja fenyegetve érezze magát.
Egy igazi, szerető édesapa tudja, hogy mik a gyermeke kedvenc dolgai. Miket szeret, miket nem szeret, mik az álmai, a vágyai és az elképzelései az életről.

Egy igazi apa soha nem hagyja, hogy a saját gondjai a gyermekei boldogságára is kihassanak.

Az igazi apa a családját tekinti a legfontosabb kincsnek az életében és tudja, hogy nincs olyan probléma, olyan vita vagy félreértés, ami tönkreteheti ezt a szent egységet. Aki érzi, hogy nincs nagyobb szeretet, mint amit ő a családja iránt érez.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés