Kezdőlap AKTUÁLIS Nem átverés! Vigyázz: november 14-től kitiltanak a Facebookról, ha ezt nem kapcsolod...

Nem átverés! Vigyázz: november 14-től kitiltanak a Facebookról, ha ezt nem kapcsolod be

Többen megkapták már a felszólítást, hogy kapcsolják be a biztonsági beállításokat.

 

A Facebook aktiválta a Facebook Protect alkalmazást, így több felhasználó már megkapta a figyelmeztetést, hogy kapcsolják be a védelmi funkciókat, különben november 14-től kizárják őket a Facebookról.

A Facebook Protect olyan biztonsági szolgáltatás, mely segít még jobban megvédeni azokat, akiknél nagy a kockázata annak, hogy fiókjukat feltörik – e csoportok közé tartoznak az emberi jogi aktivisták, újságírók és a választott tisztségviselők is.

A Facebook a program tesztelését 2019-ben kezdte meg az Egyesült Államokban, és most a világ több országára, köztük Magyarországra is kiterjesztették azt.

A jogosultaknak egy üzenetet küld a Facebook a programról és a csatlakozás részleteiről.
A Facebook Protect leírása szerint a csatlakozóknak segítenek fiókjuk biztonsági védelmének erősítésében; például kétlépcsős hitelesítéssel, de figyelni fogják az érintettek potenciális hacker–fenyegetettségét is.

Ennek lényege, hogy az üzeneteikkel tömegeket elérő emberek, akik ráadásul fokozottan ki vannak téve támadásoknak – így újságírók, politikusok, jogvédők stb. –, nagyobb biztonságban lehessenek, fiókjukkal ne élhessenek vissza mások.Ha végigmegyünk a lépéseken kiderül, hogy a Facebook két dolgot vizsgál: elég erős-e a jelszavunk, illetve hogy be van-e kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés. Ezt egyébként minden facebookozónak érdemes aktiválnia, tényleg csak pár perc az egész.

A Facebook hangsúlyozza: aki felszólítást kap, annak legkésőbb november 14-ig be kell kapcsolnia a Facebook Protect funkciót a fiókjában. Aki ezt nem teszi meg, az attól a naptól kezdbe nem fog tudni hozzáférni a Facebookhoz mindaddig, amíg nem tesz eleget a felszólításnak.

loading...