Kezdőlap EGÉSZSÉG Neked is kellemetlen szagú a köldököd? Ez áll a háttérben, jobb ha...

Neked is kellemetlen szagú a köldököd? Ez áll a háttérben, jobb ha tudsz róla!

Nem kell szégyenkezned, hiszen ez a probléma bárkivel előfordulhat. A köldök alakjából kifolyólag egy igen nehezen tisztítható testrész, éppen ezért különösképp oda kell figyelni a higiéniájára.

Ha nem tisztítod rendszeresen, és a megfelelő módon, akkor bizony igen kellemetlen szaga lehet.

A férfiak imádják a barátnőjük hasát cirógatni, puszilgatni, és nagyon kényelmetlen lehet, ha fura szag árad a köldöködből. Fordíts több figyelmet erre a testrészedre, tartsd mindig tisztán.

Az Észak-Karolinai Egyetem kutatói kíváncsiak voltak, hogy milyen baktériumok és bacilusok laknak a köldökben. Az eredmény megdöbbentő volt, hiszen a staphylococcustól a gombákig rengeteg minden élősködik a köldökben.

Érdemes minden tusoláskor tusfürdővel rendesen kimosni, viszont a többi börfelülettel ellentétben egyáltalán nem kell hidratálni.

Ha testápolóval kenegeted, akkor állandóan nedves lesz, és a gombák imádni fogják a sötét, nedves lyukat.

Ha elfelejtetted megmosni a köldököd, és egyáltalán nem foglalkozol a higiéniájával, akkor be is gyulladhat, ami igen kellemetlen fájdalommal is járhat.

Nem szabad nagyon erőteljesen mosni a köldököt, hiszen könnyen megsérülhet, óvatosan nyúlj bele, és egy kevés szappan, de sok víz segítségével mosd ki.

Majd egy puha törölközővel itasd szárazra. Ennyi az egész, így gondoskodhatsz a köldök higiéniájáról, és akkor nem kell szégyenkezned a kellemetlen szag miatt.

tudasfaja.com

loading...