Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nehezen száradnak bent a ruháid? Ezzel a trükkel felgyorsírathatod a folyamatot!

Nehezen száradnak bent a ruháid? Ezzel a trükkel felgyorsírathatod a folyamatot!

Hirdetés

A tél egyik nagy átka, hogy sajnos kénytelenek vagyunk odabent szárítani a ruháinkat, mivel a kinti hőmérséklet nem kedvez a száradásnak.

 

Hirdetés

 

Ezt sokan azért nem kedveljük, mert nyirkos, párás lesz ettől a lakás levegője, a ruhák friss illata is másabb, mi több, a száradási idő is sokkal több.

Egy új, skót kutatás szerint nem tanácsos a lakásban szárítani a ruhákat, ugyanis az ennek hatására megnövekvő páratartalom kedvez a különféle élősködők szaporodásának, minek hatására akár meg is betegedhetsz, vagy már meglévő légúti betegségeid súlyosbodhatnak.

A magas nedvességtartalom pedig nagyszerűen kedvez a poratka szaporodásának, illetve a penészgomba megjelenésének is.

Ez pedig elsősorban az asztmától szenvedő betegek életét keseríti meg, de az allergiások tünetei is felerősödhetnek.

Az is riasztó adat, hogy 100 brit háztartásban a mosott ruhákat 87 százalékban bent szárítják, ha odakint az idő borongós. Márpedig köztudott, hogy Nagy-Britanniában inkább a szomorú, csapadékos időjárás a jellemző.


Ha olyan szerencsés vagy, hogy van otthon szárítógéped, vagy a mosógépeden szárító funkció, akkor itt egy trükk, amivel lerövidítheted, akár meg is felezheted a ruhák szárításához szükséges időt.

Egyszerűen tegyél be egy száraz (!) törölközőt a szárítani kívánt vizes holmik mellé! A száraz törölköző ugyanis felszív egy csomó vizet a többi nedves anyagból, így összességében szárazabbak lesznek a ruhák, amit a gépnek kevesebb idejébe telik tökéletesre szárítani.

Hirdetés
loading...