Kezdőlap EGÉSZSÉG “Ne puszild meg mások babáját” – Egy anyuka intelmei az RSV vírus...

“Ne puszild meg mások babáját” – Egy anyuka intelmei az RSV vírus okozta fertőzés miatt

Az RSV egy óriássejtes vírus, amely a légutakat támadja meg. A fertőzőképesség az újszülöttek és kisgyermekek esetében igen magas.  Az 1 évnél idősebb gyermekek esetében csak náthát, az újszülötteknél viszont alsó légúti fertőzést és tüdőgyulladást is kiválthat. 

Egy édesanya, aki majdnem elvesztette a gyermekét, most figyelmeztetni szeretne mindenkit ennek a vírusnak a veszélyességére.

Bizony, úgy tűnik, hogy mindaz az igyekezet, amit a szülők egy újszülött baba esetében elkövetnek, nem elég ahhoz, hogy ezt a vírust megfékezhessük. A következő anya tanulságos leckét osztott meg ezzel kapcsolatban a világgal.

Egy közönséges vírus a felnőttek körében, amely a kisbabákra veszélyt jelent

Az RSV vírus közönséges fertőzést okoz, azonban olyanok esetében, akik immunrendszere legyengült (idősek, krónikus betegek), vagy nem teljesen kifejlett, mint például az újszülöttek, a fertőzés akár halálos is lehet.

Ariana Digrigorio egy négy gyermekes édesanya, aki majdnem elvesztette legkisebb csemetéjét az RSV vírusnak köszönhetően. Ennek kapcsán igyekszik felhívni a szülők figyelmét arra, hogy ne engedjék, hogy mások puszilgassák a babájukat.

Kisbabája több, mint két hónapig küzdött a betegséggel és majdnem feladta a harcot a vírus ellen. Annak érdekében, hogy felhívja a többiek figyelmét, egy fotót osztott meg kisfiáról, aki gépekre kapcsolva feküdt kórházi ágyában. Elmagyarázta, hogy a csecsemők körében kialakuló tüdőgyulladás és hörgőgyulladás okozója is ez a vírus.

Egy homlokra adott puszi is elég a megfertőződéshez

Az egész ott kezdődött, amikor a bölcsődei gondozók felhívták, hogy Antonio betegnek tűnik. Ariana azonnal rohant, hogy elvigye fiát a kórházba. A kicsinél influenzát diagnosztizáltak és az első tesztje még RSV negatív volt.

A tünetei ennek ellenére 3 hét után is fennálltak, ami az influenzára nem jellemző. Két hónap telt el, de a gyermek állapota továbbra sem javult. Ekkor került be a kórházba és ekkor már pozitív tesztet mutatott RSV-re.

Ariana egy interjúban elmondta, hogy a vírus magas fertőzőképességű és csupán egy homlokra adott puszi is képes megfertőzni a kicsi babákat. Ezért is fontos, hogy ne puszilgasson mindenki egy kicsi babát és tartsuk be a higiénés szabályokat minden esetben, különösen újszülöttek közelében.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...