Kezdőlap OTTHON KREATÍV Ne dobd ki a régi törölközőket, mutatjuk, mennyi mindenre használható!

Ne dobd ki a régi törölközőket, mutatjuk, mennyi mindenre használható!

Hirdetés

Ha nem megfelelő a fürdőszoba szellőzése, a törölközők nagyon könnyen meg tudnak büdösödni, és akkor már nem tudjuk használni őket. A szakértők szerint amúgy is érdemes 2-3 évente teljesen lecserélni a törölközőinket, mert ennyi idő alatt bőven megtelepednek benne a baktériumok.

Nem kell kidobni azonban a már nem használatos példányokat, mutatjuk, mi mindenre hasznosíthatjuk újra.

Hirdetés

1.Ágyacska a házi kedvencünknek

Ha nem szeretnénk, hogy kedvencünk felfeküdjön az ágyunkra, készítsünk neki a használt törölközőkből egy praktikus kis ágyat. Mivel nagyon puha a törölköző anyaga, imádni fogja.

2.Fürdőszobaszőnyeg

Vágjunk csíkokra több törölközőt, majd fonjunk hosszú csíkokat belőle, és ezeket varrjuk egymás mellé. Akár csiga alakzatba is varrhatjuk, és akkor egy kerek szőnyegünk lesz.

3. Óraszíj

Ha egy új óraszíjra van szükségünk, a régi törölközőkből azt is varrhatunk. A törölközőn kívül még egy kisebb darab gumira lesz szükségünk, és így a miénk lesz a legegyedibb óraszíj a világon. Kényelmes, és praktikus.

4. Házi papucs

Kényelmes, és puha papucsról álmodozol? Nem kell mást tenned, minthogy fogj egy régi papucsot, és vond be a törölközőből méretre kiszabott anyaggal. Könnyen mosható, és meleg.

5.Konyhai törlőruha

A régi törölközőt, ha kisebb darabokra vágod, és beszeged, könnyen praktikus konyhai törlőruhát készíthetsz belőle. Dekorálhatod különböző masnikkal, ami egyben az akasztója is lesz.

6.Fürdőszivacs

Ne költs külön fürdőszivacsra, ha két-három kör alakú darabot vágsz ki a törölközőből, majd azokat rózsa formában egymáshoz varrod, akkor nagyon praktikus mosdóeszköz lesz a régi törölközőből.

7.Tároló a piperecikkeknek

Varrj egy praktikus sokzsebes tárolót a régi törölközőkből a kozmetikai, és a fürdőszobai piperecikkeknek. Akaszd az ajtóra!

8.Strandtáska

Milyen kell legyen egy jó strandtáska? Könnyen mosható, ne legyen kényes anyaga, és kis helyet foglaljon. A régi törölközőkből könnyen varrhatsz praktikus strandtáskát.

9.Párna

A régi törölközőkből párnát is készíthetünk. Sőt, még a töltelékre sem kell külön gondolni, hiszen miután megvarrtad a törölközőkből a párnahuzatot, egyszerűen megtöltöd törölköződarabokkal.

10. Felmosó

Ne vásároljunk semmilyen drága felmosóeszközt, egyszerűen készítsük el egy régi törölközőből. Az is legalább olyan jól fel fogja tisztítani a lakást, mintha sok pénzt adtunk volna ki egy professzionális termékért. Könnyen tisztítható is, hiszen egyszerűen csak levesszük, kimossuk, és hamar megszárad.

11. Plüss állat

Nagy kedvence lehet a gyerekünknek az általunk varrt plüssmaci. Hasznosítsuk újra a régi törölközőt, varrjunk belőle macit, nyuszit. A gyerek imádni fogja, mert puha, és könnyen ki is tudjuk majd mosni.

12.Tépőzáras spa törölköző

Ez egy nagyon praktikus dolog, hiszen ha magunkra tépőzárazzuk, akkor nem fog az első mozdulatra leesni rólunk. Alakítsunk át egy régi törölközőt, varrjunk rá tépőzárat.

13. Állkendő

A gyerek mindig leeszi a tiszta ruháját? Varrj neki törölközőből állkendőt, nagyon könnyen kivitelezhető. Ezt már nem fogod sajnálni, ha leeszi, sőt, ráadásul könnyen ki is moshatod.

14.Konyhai kesztyű

Nem kell sok pénzt kiadni a konyha fogókesztyűre, készítsd el otthon te magad. Könnyen megvarrhatod a régi törölközőkből, és azért is imádni fogod, mert a mosógépben praktikusan tisztítható.

tudasfaja.com

Hirdetés