Kezdőlap AKTUÁLIS Nagyot hibáztak, elveszítette gyermekét az ismert magyar műsorvezető

Nagyot hibáztak, elveszítette gyermekét az ismert magyar műsorvezető

Jaksity Kata sokat segít gyerekeken. Nem véletlenül: a háttérben ott van élete nagy tragédiája is.

 

 

Bár most nem szerepel televíziókban, mégis mindenki ismeri Jaksity Katát, aki bebizonyította, hogy képernyő nélkül is van élet. Kata sokat jótékonykodik, és főleg gyerekeken segít.

Hát persze, hogy így van, hiszen ő maga is három gyerekes anyuka – gondolhatnánk. Ám azt csak kevesen tudják, hogy a téma iránti érzékenységének hátterében egy borzasztó tragédia is meghúzódik. Kata ugyanis az első szülött kislányát, Vikit orvosi műhiba miatt elveszítette.

A kismama a várandóssága 6. hónapjában vizesedni kezdett. Úgynevezett terhességi toxémiában szenvedett, ám orvosai nem vették időben észre a tüneteket. Pedig ha kicsit jobban odafigyelnek, a tragédia könnyen elkerülhető lett volna.


Miközben Kata alig várta, hogy megtörténjen addigi élete legnagyobb csodája, és kezébe foghassa első gyermekét, ehelyett az orvosa azt közölte vele: „Most nagyon erősnek kell lennie!”

Csak egy pillanatra láthatta a kislányát. A tragédiát pedig még az is tetézte, hogy a kórház nem adta át neki a kislánya testét, így nem is tudott az első szülött gyermekétől elbúcsúzni, nem is tudta eltemetni. Az élet azonban, bár az egyik kézzel elvesz, de a másikkal ad. Miközben Kata lelkiekben próbált felkészülni a szomorú 25. évfordulóra, akkor jött rá, hogy a nagyobbik fia, Ábel pont ezen a napon veszi át a diplomáját.– Egyszer csak belém hasított a felismerés, hogy életem legszomorúbb napjának az évfordulóján lesz a nagy fiam diplomaosztója, ami egy szülő életében az egyik legbüszkébb, legboldogabb pillanat a sok közül, amit a gyerekei révén megélhet.

Így történt, hogy azon a napon Kata lelkének egy része zokogott, hiszen egy gyereket elveszíteni az élet legkegyetlenebb pillanata. A másik része viszont nagyon boldog és büszke volt, együtt örült a diplomáját átvevő Ábellel.


Jázminnal is baj volt

Katát három gönyörű, okos gyerekkel, Ábellel, Bendével és Jázminnal kárpótolta a sors. A kislánya születése után ismét az aggódásé lett a főszerep, hiszen a csodaszép Jázmin 15 hónapos koráig nem tudott járni. Laza izomzattal született, így fejlődésben elmaradt a kortársaitól. Szerencsére azonban ez már a múlt, és Kata rendkívül büszke mind a három gyerekére.

loading...