Kezdőlap OTTHON KREATÍV Nagyanyáink ősi titka: készíts gyógypárnát meggymagból!

Nagyanyáink ősi titka: készíts gyógypárnát meggymagból!

Hirdetés

Ha az ember nekiáll meggyet enni, kiszűri az ízletes, vörös gyümölcshúsát és a magját gondolkodás nélkül eldobja. Azonban ahogy a zamatos hús egészséges, úgy a termés magja is hasznos és rendelkezik gyógyhatással.

Meggymag párnát már a középkorban is készítettek, ideje hát újra alkalmazni a már régen is használt  gyógymódot!
A meggymag párna azok közé a gyógyeszközök közé tartozik, melyek múltja a középkorba nyúlik vissza, ezáltal régi hagyománnyal rendelkezik.

Hirdetés

A meggymag párna előnye, hogy melegítés után sokáig megtartja a hőt, és a szobát is pompás illatfelhővel borítja el.

A meggymag párna kifejezetten segíti a kényelmes pihenést.

  • Tökéletesen formázható, melynek köszönhetően kifogástalanul felveszi a fej formáját, stabil alátámasztást adva a nyaknak, valamint egyenesen tartja a gerincet. Ennek köszönhetően tehermentesíti a vállat, a nyakat, a hátat.
  • Az erősebb magvak segítik a véráramlás beindítását, jobb közérzetet biztosítanak, valamint könnyebbé teszik a mozgást.
  • Ülőpárnaként is alkalmazható, mivel az alsó izmokat nem fárasztja a hosszabb használat során, hanem élénkíti azokat.

Nyugodtan használhatják allergiások is, ugyanis a meggymag párna antiallergén termék. Kitűnően szellőzik, nem melegszik túl, ezért a meleg, nyári éjszakákon is nyugodtan aludhat rajta.

A meggymag párna gyógyhatásai

  • Elsősorban görcsoldásra, fájdalomcsillapításra ajánlott. A meggymag párna hidegen, melegen egyaránt hasznos.
  • Lehűtve kiváló a zúzódásokra és hasonló sérülésekre.
  • Hűtve kitűnően használható hideg borogatáshoz, ficamokhoz, fejfájásra.
  • Fülfájásnál, alhasi fájdalmaknál 1-2 perc alatt fel kell melegíteni, majd ezt követően a kívánt testfelületre kell helyezni, hogy kifejtse a szükséges hatást.
  • Masszírozó hatásának köszönhetően az alvászavarokra nyugtató hatással bír.

Melegítési javaslat: sütőben alufóliába tekerve (100°C -on 15-20 perc) vagy mikróban (max. 600W, 1 perc).
Hűtési javaslat: hűtőben vagy fagyasztóban, műanyag zacskóban.

Gyerekeknél is alkalmazható a meggymag párna

Gyermekeknél ha bármilyen fül panasz van, orvosi kezelés mellett kitűnő segítő gyógytermék. A gyerekek kedvelik a gyógypárnás terápiákat, de érdemes a párnát a kedvenc huzatukba belehúzni, így 100 % -ig biztos az elfogadás sikere.

Meggymag párna tisztítása 

Kézzel, gépben egy kíméletes programon egyaránt tisztítható, de akár ecetes vízben is öblíthető, illetve kifőzve fertőtleníthető. Ami nagyon fontos, hogy mosás után egyből meg kell szárítani magokat, akár napra téve akár radiátorra. Lényeges, hogy hagyjunk megfelelő időt a magok száradásának, ami legalább 2-3 napig is eltarthat. Tárolása száraz, hűvös helyen történjen.

Meggymag párna készítése vagy beszerzése

A párnát készíthetjük magunk is. A magokat tegyük forrásban lévő vízbe pár percre, hogy leváljon róla felesleges gyümölcshús. Szűrjük le, majd tegyük nedvszívó konyharuhára és alaposan törölgessük át a szemeket. A tálcán szétterítve hagyjuk jól megszáradni (akár 1 napig). Válasszunk ki egy nekünk tetsző 100%-os pamut anyagot, varrjuk össze kifordítva az oldalakat. Fordítsuk színére, majd töltsük meg a magokkal és varrjuk össze a negyedik (záró) oldalát is.
Aki nem szeretne a varrással bíbelődni, az már szinte bármelyik drogériában vagy matrac boltban megvásárolhatja a meggymag párnát.

Az egészséges alvás érdekében érdemes minden lehetőséget megteremteni. Ha az még plusz lehetőségeket is ad, mint például csillapítja a hasfájást, a fülfájást, valamint az ülésnél vagy akár zúzódásnál is segítségünkre lehet, kifejezetten hasznos eleme otthonunknak! Élvezze a meggynek minden gyümölcsöző pillanatát a zamatos ízétől kezdve a gyógyhatásáig.

Forrás

Hirdetés