Kezdőlap AKTUÁLIS Nagy változás lép életbe a kötelező biztosításoknál

Nagy változás lép életbe a kötelező biztosításoknál

Hirdetés

Az idei kötelező gépjármű felelősség-biztosítási kampány utolsó napjaihoz érkeztek, és a Netrisk adatai szerint a 2010 előtt gyártott autókra vonatkozó új biztosítások iránti kereslet meghaladta a korábbi évet.

 

Hirdetés

November 27-ig több mint 21 500 autótulajdonos és üzembentartó váltott kötelező biztosításra, ez pedig az előző kampányhoz képest emelkedést jelent.

Az új kötelező biztosítások éves átlagdíja 30 900 forint, ami 13,7 százalékkal magasabb, mint az újrakötéskor érvényben lévő 27 200 forintos éves díj.

Besnyő Márton, a Netrisk vezetője szerint azonban érdemes figyelembe venni, hogy azok, akik nem kötöttek volna új biztosítást, meglévő szerződésük több mint 44 ezer forintos díjjal folytatódott volna. Tehát azok az autósok, akik léptek és váltottak, átlagosan 13 ezer forintot takarítottak meg.Az autósok választása a kampányban az őket leginkább érintő márkákra irányult. A Suzuki, az Opel és a Volkswagen voltak a legnépszerűbbek, és ezekre a modellekre 25-29 ezer forintos éves díjjal lehetett új kötelező biztosítást kötni.

A top 10-be további márkák is bekerültek, köztük a Ford, Toyota, Renault, Skoda, Peugeot és Fiat, ezekre pedig 28-35 ezer forintos átlagdíjjal lehetett számolni.

A kampány utolsó napjaiban fontos, hogy az autósok gondosan válasszák meg a biztosításukat, figyelembe véve a gépjármű típusát és az egyes biztosítók ajánlatait.Az éves díj mellett érdemes az egyéb feltételeket, például a kárfelvétel módját, a szervizhálózatot és az esetleges kiegészítő szolgáltatásokat is figyelembe venni a választás során.

Hirdetés