Kezdőlap AKTUÁLIS Nagy a baj a magyar határnál – ezrével menekülnek az emberek

Nagy a baj a magyar határnál – ezrével menekülnek az emberek

Hirdetés

Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus kirobbanása óta eltelt két év alatt Magyarország területére naponta több ezer menekült érkezik a háború sújtotta szomszédos országból.

 

Hirdetés

Az ország határain átérkezők száma egyre növekszik, és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) legfrissebb adatai szerint az ukrán-magyar határszakaszon vasárnap 5478-an léptek be Magyarországra, míg a román-magyar határszakaszon 4225-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Az érkezők közül a magyar hatóságok 36 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Ennek értelmében a menedékkérőknek ezen idő alatt fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát, hogy elintézzék a végleges tartózkodási engedélyüket.Az ukrán-magyar határon átlépők száma az elmúlt időszakban jelentősen növekedett, és a menekültek száma folyamatosan emelkedik a háborús konfliktus miatt.

Az ukrán polgárok többsége az ország keleti részén tapasztalható harcok és a bizonytalanság miatt kénytelen elhagyni otthonát, és más országokban keres menedéket.

A magyar hatóságok folyamatosan dolgoznak azon, hogy a menekülteknek biztonságos és humánus körülmények között nyújtsanak segítséget és támogatást.A menekülteknek joguk van a védelemre és a segítségre, és Magyarország kötelességének érzi, hogy az emberiesség és a nemzetközi jogelvek betartása mellett fogadjon be és támogasson minden rászorulót.

Hirdetés