Kezdőlap AKTUÁLIS MVM friss bejelentése – Rossz hírt közölt Lantos Csaba

MVM friss bejelentése – Rossz hírt közölt Lantos Csaba

Hirdetés

Az MVM gázszolgáltató gyakorlatának megújítása csak 2025-re várható – hívta fel a figyelmet Lantos Csaba az RTL Híradóban tett nyilatkozatában.

 

Hirdetés

Az energiaügyi miniszter kijelentette, hogy ismerik a gázszámlák körüli problémákat, de a teljes informatikai rendszer átalakítása miatt ezeket a kihívásokat még néhány évig nem tudják megoldani.

Az egyik fő probléma, amelyet az MVM gázszolgáltatóval kapcsolatban említettek, az időjárástól függő kedvezmények okozta anomália. Az idei ősz melegebb volt, mint általában, így az MVM a megszokottnál kevesebb rezsicsökkentett gázmennyiséget számolt el a felhasználóknak.



Ennek eredményeként többen a szokásosnál magasabb gázszámlát kaptak, ami különösen azokat érinti, akik nemcsak fűtenek, hanem például főznek vagy meleg vizet állítanak elő gázzal.

Az anomália miatt a felhasználók akár hónapokon keresztül is megelőlegeznek jelentős összeget az MVM-nek, mielőtt a rendszer visszaszámlázná a valós fogyasztást. Lantos Csaba a bizottsági meghallgatáson elismerte, hogy ez nem elfogadható gyakorlat, és azt mondta, “nem helyes, ha az állampolgár gyorshitelt ad az MVM-nek”.

A miniszter akkoriban azt is közölte, hogy dolgoznak az MVM számlázásának átalakításán, de most kiderült, hogy a változásokra még várni kell.



Az információ hiánya és az időjárásfüggő kedvezmények dinamikus jellege okozza a félreértéseket a fogyasztók körében. Az MVM által kommunikált jelleggörbe 20 éves átlagot mutat, így az egyes hónapokban jelentős eltérések lehetnek. Az ügyfelek számára ez jelentős bizonytalanságot teremt a rezsicsökkentett gázszámláikat illetően.

Bízunk benne, hogy az MVM az elkövetkező években sikeresen és hatékonyan valósítja meg a számlázási gyakorlatának megújítását, hogy a fogyasztók ne csak kényelmesebben, hanem pontosabban és átláthatóbban kapják meg gázszámláikat.