Kezdőlap AKTUÁLIS Müller Cecília vasárnap reggeli váratlan bejelentése, rossz híreket közölt

Müller Cecília vasárnap reggeli váratlan bejelentése, rossz híreket közölt

Hirdetés

Müller Cecília, országos tisztifőorvos vasárnap reggel a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy a delta variáns miatt szükséges az emlékeztető, harmadik oltás felvétele, de mindemellett közölt még más rossz hírt is.

 

Hirdetés

A tisztifőorvos elárulta, nem lehet megmondani, meddig tart a vakcinák védelmi képessége.

Hozzátette: a nemzetközi tapasztalatokkal összecsengve Magyarországon is azt látják, hogy valamennyi vakcina esetében 4-6 hónappal a második oltás után csökken a szervezet immunválasza. Ez a sejtes immunitásra és az ellenanyagszintre egyaránt igaz – fűzte hozzá.

Az országos tisztifőorvos mindenkit arra kér, hogy vegye fel a harmadik oltást is, mert a koronavírus újabb változatainak a megjelenése miatt a szervezetnek többlet antigénhatásra van szüksége. Arra hívta fel a figyelmet, hogy november 22. és 28. között oltási hetet szerveznek. A már jól ismert kórházi és az újonnan nyitott oltópontokon reggel 7 és 19 óra között – előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is – várják azokat, akik fel szeretnék venni az első, a második vagy a harmadik oltást.A vírus megváltozása miatt többlet antigénhatásra van szüksége a szervezetnek ahhoz, hogy a védelmi szintet az első két oltás által biztosított 80-90 százalékos szintre emelje. Kiemelte, hogy a koronavírus megváltozásával a kórokozó “viselkedése” is megváltozott, ezért is tud most a delta típus “rendkívül gyorsan, rendkívül sokakat megfertőzni rendkívül veszélyes formában”.Müller Cecília arra figyelmeztetett: egy makkegészséges fiatalnak sincs semmilyen garanciája arra, hogy megfertőződése esetén nála nem súlyosan zajlik a betegség. Ezért fontos az egyéni védelem. – írja az mfor.hu.

Hirdetés
loading...