Kezdőlap Egyéb Müller Cecília nagyon fontos bejelentést tett!

Müller Cecília nagyon fontos bejelentést tett!

Az operatív törzs csütörtökön ismét megtartotta online tájékoztatóját, beszámoltak a koronavírus elleni harc jelenlegi állásáról.

 

A tájékoztatón elhangzott:

Müller Cecília először ismertette az elmúlt nap számait. 118 beteg hunyt el, 1926 új fertőzöttet azonosítottak. Az elhunytak között a legfiatalabb 55 éves volt, a legidősebb 99 éves. A járvány továbbra is zajlik. A második hullám csúcsát már elértük, egy lefele menő szakaszban vagyunk – mondta a tisztifőorvos. A védőoltások beadása folyamatosan zajlik.

Nagyszámú védőoltással vagy akár a fertőzésen természetes úton átesett személyhez kell lennie ahhoz, hogy a védelmi intézkedéseken enyhíteni lehessen. Elmondta, hogy a következetes védelmi intézkedéseknek köszönhetően látjuk kedvezően alakulni a járványügyi adatokat. Látható, hogy közel duplája a gyógyultak száma, az aktív fertőzöttekéhez képest. Ismertette, hogy 96101 fő beoltása történt meg tegnapig Magyarországon. A hétvégén folytatják az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak oltását, ami most a Moderna-vakcinájával fog zajlani.

Az oltóanyagok mennyiségét nem mi szabjuk meg, hanem az uniós foglalások alapján történik. Annak érdekében, hogy ezt kibővíthessük – mert sarkalatos pont az, hogy rövid idő alatt sokak számára elérhető legyen a vakcina – a mai napon megjelent egy kormányrendelet. Döntés született arról szól, hogy a magyar emberek védelme és egészsége érdekében az uniós beszerzéseken túl egyéb beszerzési forrásokat is keres a kormány. Szijjártó Péter külügyminisztert feladata minden ilyen egyéb forrás, megfelelő hatású, biztonságos forrás felkutatása – jelentette be.Elmondta, hogy a visszajelzések szerint a magyarok védőoltás pártiak, ami jó hír, mert kellő mennyiségű vakcinával így elérhetjük a megfelelő átoltottságot.

Itt videón is megnézheti a tájékoztatót:

 

Ez is érdekelhet:

Kormányinfó – Megvan, mikor enyhíthet a kormány

loading...