Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Muffin tepsibe üti a tojásokat, majd … kár, hogy ezt a trükköt...

Muffin tepsibe üti a tojásokat, majd … kár, hogy ezt a trükköt sokan nem ismerik!

A főtt tojás, ha mértékkel esszük, az egyik legegészségesebb eledel a világon. A benne található összes tápanyagra szükségünk van, ezért fogyasszuk rendszeresen.

Az alábbiakban egy nagyon egyszerű tojásfőzési módszert mutatunk be. Nekünk annyira tetszett, hogy egyből ki is próbáltuk. Ennél jobb módszert nem fogsz látni ma már, az biztos.

Mennyire szuper, hogy egyszerre gond nélkül 12 tojást meg lehet főzni, és utána még a héjával sem kell bajlódni. Ha vasárnap reggel együtt az egész család, lepd meg őket egy finom főtt tojás reggelivel. Az alábbi videóból minden kiderül, mutatjuk a trükkös kis módszert.

Mire lesz szükség?

  • egy muffin sütőre
  • tojásokra
  • és vízre

Igen, ennyi az egész, mondtuk, hogy nagyon egyszerű lesz!

Hogyan kell tojás főzni egy muffin sütőben?

Mutatjuk!
A muffin sütő minden rekeszébe önts kb. egy evőkanálnyi vizet, majd üss bele egy tojást. Na ez a nagy trükk, hogy a héja nélkül fog megfőni a tojás, és utána sokkal hamarabb meg lehet majd enni. Ugye milyen bosszantó, amikor vagy tíz tojást meg kell pucolni, gyorsan a reggelihez?

Ha ezt a módszert választod, akkor megszabadulhatsz a pucolástól. A muffin sütőt tedd a 170-180 fokra előmelegített sütőbe, és főzd a tojásokat 10 percig. Után egy kanál segítségével emeld ki őket a vízből, és egyből teheted is a tányérra. Ne félj, nem fog szétfolyni, hiszen megfőtt.

Tálalhatod egy ropogós pirított kenyéren, sonka, és salátaágyon, a tetejére pedig reszelhetsz akár sajtot is. Mennyei íze van, biztosan az egész család odalesz érte!

Szerző: tudasfaja.com

loading...