Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Mozdulj ki a barátnőkkel rendszeresen – Kutatás bizonyítja, hogy egészségmegőrző hatású

Mozdulj ki a barátnőkkel rendszeresen – Kutatás bizonyítja, hogy egészségmegőrző hatású

Nem kell többé indokokat keresned, hogy miért szeretnél kimozdulni a barátnőiddel, akár heti szinten is. Egy nemrégiben végzett tanulmány ugyanis kimutatta, hogy jót tesz a nők egészségének, ha heti 1-2 alkalommal találkoznak a barátnőikkel.

Bizony, a csajos délutánok vagy esték egészségmegőrző hatással bírnak. A tanulmányt kutatók egy csapata végezte az Oxfordi Egyetemen. Azt vizsgálták, hogy melyek azok a tényezők, amelyek a nők egészségének megőrzéséhez szükségesek. Az egyik kifejezetten fontos tényező az, hogy egy nő szabadon kimozdulhasson a barátaival.

A tanulmány

A tanulmány vezető kutatója Robin Dunbar, neves pszichológus volt, aki megállapította, hogy a nők általános egészségének egyik alappillére a barátnőkkel való találkozás és a közös programok.

A programok többek között ilyen dolgokat foglaltak magukba:
  • pletykálkodás,
  • kávézás
  • sörözés,
  • riválisok kibeszélése,
  • közös nevetések.

Az egészségügyi előnyök között szerepelt a betegségekből való gyorsabb felépülés, erősebb immunrendszer, szorongás csökkenése, nagylelkűség szintjének emelkedése.

A legtöbb nő nem jár össze gyakran a barátaival…

Azt találták, hogy 5 nőből csupán 2 találkozik heti egy alkalommal a barátnőivel és ez a szám még kisebb, ha egy nőnek családja van, amelyről gondoskodnia kell.

“Mindkét nemnek jót tesz, ha rendszeresen szocializálódik, mivel egy nagyobb ismeretségi kör a fizikai és érzelmi egészségre is jó hatással van. Azok, akiknek nagyobb az ismeretségi köre és/vagy jobban részt vesznek a társasági életben, kevésbé betegeskednek, könnyebben meggyógyulnak a betegségeikből vagy épülnek fel egy műtét után.” – jegyezte meg Dr. Robin Dunbar.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...