Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett – már decemberben veszélyben a hatósági benzinár, gond van a...

Most érkezett – már decemberben veszélyben a hatósági benzinár, gond van a Mol százhalombattai finomítójában

Hirdetés

Akár már decemberben felül kell vizsgálni az üzemanyag-ársapkát, ha a Mol százhalombattai finomítójában nem javul a helyzet. A Dunai Finomítóban az év közepétől karbantartási és felújítási munkák zajlottak, de a normál üzem még nem állt helyre, így korántsem biztos, hogy gyorsan megoldódik a probléma.

 

Hirdetés

 

A hazai üzemanyag-ellátás kétségkívül akadozik, ezt az elmúlt napokban számos magyar megtapasztalhatta.

A Mol múlt héten jelentette be, nem szállít a kis kutaknak, van, ahol 1 liter benzint szolgálnak csak ki hatósági áron, amelyről nem tudni, meddig maradhat, a piac és a szakértők is általánosságban úgy vélekedtek, a hatósági benzinár jövő évben már biztosan nem lesz tartható.

Most azonban nagyon úgy tűnik, ennél is rosszabb a helyzet: a Világgazdaság azt írja, az ellátási problémák egyik oka, hogy a százhalombattai finomítóval van a gond: értesüléseik szerint műszaki hiba miatt a Dunai Finomító alig 50-55 százalékon képes csak termelni, ez pedig ellátási gondokat okozhat, mely félő, nem oldódik meg a hét végére. (A lap kereste a Molt, választ egyelőre nem kaptak az olajcégtől.)

A lap azt írja:Ha nem javul a helyzet, decemberre az ársapka is fenntarthatatlanná válhat.

Grád Ottó, a a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára azt nyilatkozta a lapnak: vissza kell állítani a hazai piac egyensúlyát, ez pedig a gyakorlatban azt jelenti, szűkíteni kell a kedvezményesen tankolók körét, és felül kell vizsgálni a kedvezményes árképzés módszerét.

Hirdetés
loading...