Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT – Ilyen változások léphetnek életbe Magyarországon szeptembertől

MOST ÉRKEZETT – Ilyen változások léphetnek életbe Magyarországon szeptembertől

Hirdetés

A 2024/2025-ös tanév kezdetétől lehetőség nyílik arra, hogy a középiskolai és szakképző intézmények diákjai ingyenesen szerezhessék meg a “B” kategóriás jogosítványt.

 

Hirdetés

A vonatkozó minisztériumok jelenleg is dolgoznak az ügy részletein, tehát jelenleg a támogatás igénybevételének módja és formája “kialakítás alatt áll” – válaszolta az Igazságügyi Minisztérium a hvg.hu megkeresésére, amely a diákok ingyenes jogosítványszerzésének pontos kormányzati terveiről érdeklődött.Nemrégiben került nyilvánosságra, hogy habár a kormány jelenleg is nyújt anyagi támogatást a 20 év alatti fiatalok “B” kategóriás jogosítványához, a jövőben sokkal bőkezűbb támogatást terveznek a fiatalok jogosítványszerzésére, ami gyakorlatilag azt eredményezné, hogy a jogosítványszerzés teljes mértékben ingyenes lesz.

Ez a kezdeményezés a Miniszterelnöki Kabinetiroda által készített, “állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezet” címmel nyilvánosságra hozott változtatási javaslatokból merül fel. A javaslat érintené a szakképzési és a köznevelési törvényeket is, és ezt az üzenetet közvetíti a következő félmondaton keresztül: