Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett! Az MVM figyelmeztetést adott ki, nagyon vigyáznia kell mindenkinek: itt...

Most érkezett! Az MVM figyelmeztetést adott ki, nagyon vigyáznia kell mindenkinek: itt vannak a fontos tudnivalók

Az MVM mindenkit figyelmeztet.

 

A valódi számlaértesítőre, vagy az emlékeztető e-mailekre a megszólalásig hasonlító levelekkel próbálják ellopni netes csalók az MVM ügyfeleinek adatait. Az elkövetők vissza is tudnak élni a megszerzett információkkal, ám ha figyelmesek vagyunk, egy dolog könnyen lebuktathatja őket.

Az energiaválság árnyékában sokan próbálnak nyerészkedni. Így az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. nevében is küldenek az embereknek az eredetire nagyon hasonlító, ám valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-maileket.

Fontos információ, hogy ha az e-mailt a [email protected] címről adták fel, egész biztosan csalókkal van dolgunk.

Az MVM az oldalán már jelezte, hogy a valótlan számlaértesítő vagy emlékeztető e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak a valódiakra. Ezek azonban olyan fizetési oldalakra irányítanak, ahol a csalók meg tudják szerezni ügyfeleik fizetési adatait, amelyekkel később visszaélhetnek.

Azt is írták, hogy az értesítő levél feladója az MVM Next online ügyfélszolgálat, de fontosabb ennél a megjelenített cím mögötti, nehezebben hamisítható valós e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerekben a kurzor odaillesztésére jelenik meg). Ez a földgázszámlákon az [email protected]24.hu olvasójának címzett levél azonban nem erről a címről érkezett.Az MVM felhívja a figyelmet, hogy ha valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa az [email protected] e-mail-címre az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. Minden egyes beküldés segíti a hatóságokkal szorosan együttműködést.loading...