Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a rettenetes hír: Neves színészét gyászolja Magyarország

Most érkezett a rettenetes hír: Neves színészét gyászolja Magyarország

A színművész 72 éves volt.

 

Hollai Kálmán színész február 17-én elhunyt – számolt be róla a szinhaz.online.

A közvélemény nem tudja, hogy Hollai Kálmán színész 2022. február 17-én elhunyt. Pedig, amikor 1976-ban átvette Latinovits Zoltán elárvult szerepét Fényes Szabolcs és Békeffi István A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak című operettjében, minden újság vele foglalkozott. Nem győzte mesélni élete történetét: „Ilyenkor azt szokás mondani: »már gyerekkoromban színész akartam lenni.« Tényleg, az én esetemben igaz e kijelentés. Az óvó nénimnek súgtam a fülébe először, hogy mi szeretnék lenni. Az iskolában sohasem voltam jó tanuló, úgy hármas szinten teljesítettem. A gimnáziumban meg is buktam matekból.Tréfásan megjegyzem, a jóisten azzal ver, hogy életem végéig tanulhatok (szerepeket), viszont ajándékot is kapok tőle: azt csinálhatom, amit imádok, színész lehetek” – idéz az 
Új Tükör, 1988. szeptember 25-i számából a halálhírt a nyilvánossággal megosztó Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

Hollai Kálmán húszévesen lépett be a kaposvári Csiky Gergely Színház kórusába, első szerepeit itt kapta. A Színház- és Filmművészeti Főiskola musical szakának elvégzése után a Fővárosi Operettszínház tagja lett, később a Szegedi Nemzeti Színház és a Kecskeméti Katona József Színház művésze volt. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett művész 2015-ben elveszítette látását és visszavonult a színészettől – írja a Fidelio.

 

loading...