Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a hír a nyugdíjakról, ami sokak havi bevételét megváltoztatja

Most érkezett a hír a nyugdíjakról, ami sokak havi bevételét megváltoztatja

Hirdetés

A hazai nyugdíjtörvény szerint a nyugdíjellátásban részesülők számára lehetőségük van egy egyszeri segély kérelmezésére, ám ennek komoly feltételei vannak.

 

Hirdetés

A törvény szerint ugyanis csak az kaphat egyszeri segélyt, aki a létfenntartását veszélyeztető élethelyzetbe kerül, és a havi bevétele nem haladja meg a 100 ezer forintot, ha közeli hozzátartozójával egy háztartásban él, vagy a 120 ezer forintot, ha egyedül él. – írja az ATV.

A segélyről tudni kell, hogy évente egyszer lehet igényelni, méghozzá az érinett nyugdíjas lakóhelye szerinti illetékes kormányhivataltól.

Felhívták az érintettek figyelmét arra is, hogy a kérelemben meg kell jelölni a különös méltánylást érdemlő körülményeket, ami lehet például katasztrófa vagy elemi csapás, egészségügyi állapot, gyógyszerköltség, esetleg közüzemi díj elmaradása. Ezeket mind dokumentumokkal kell igazolni, a kérelem beadásakor pedig a havi jövedelemről is nyilatkozni kell.hovege.hu kiemelte, az egyszeri segély összege nem lehet kevesebb 15 ezer forintnál, de nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. Kivételesen indokolt esetben azonban a Magyar Államkincstár Központja által engedélyezett segély összege maximum 100 ezer forint lehet.

Hirdetés