Kezdőlap AKTUÁLIS Most adták ki a riasztást a meteorológusok – Újabb szélviharok tarolják le...

Most adták ki a riasztást a meteorológusok – Újabb szélviharok tarolják le az országot: ezekre a megyékre adták ki a riasztást

Hirdetés

Az elmúlt pár napban bár tavasziasra fordult az idő, sajnos azonban ez nem tartott túl sokáig, ugyanis ismét morcosabb arcát mutatja nekünk az időjárás: újabb és újabb szeles napok várnak ránk, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

 

Hirdetés

met.hu-n közzétette információk szerint hétfő délutántól már több helyütt borult lesz az ég, többfelé előfordulhat eső, zápor, de a zivatar sem kizárt. A délnyugati, majd északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, a front mentén viharos széllökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű, késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

A viharos szelek hétfőn többnyire Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyét érintik, ezekre a területekre a meteorológiai szolgálat ki is adta az elsőfokú riasztást.

Holnap több órára kisüt a nap, de gomolyfelhők is képződnek, melyekből néhol zápor, vagy akár hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén megerősödhet, olykor viharossá is fokozódik, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.


A szél holnap sem csendesedik, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére már ki is adták a riasztást.

Szerdán napközben egy vastagabb felhőzóna vonul át az ország felett. Mögötte nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A Tiszántúlon azonban még lehetnek erősen felhős körzetek a délutáni, esti órákban. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 12 fok között várható. A tomboló szelek szerdán is eltalálják Magyarországot, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére már most elsőfokú riasztást adtak ki.
Hirdetés