Kezdőlap EGÉSZSÉG Minél többet ölelnek egy gyereket, annál intelligensebb és magabiztosabb lesz

Minél többet ölelnek egy gyereket, annál intelligensebb és magabiztosabb lesz

Hirdetés

Nagy dilemmát okoz a kérdés, miszerint azonnal fel kell-e kapni a pici babát, ha sír vagy hagyni kell magától megnyugodni. Egy, az Ohio-i Gyermekkórházban végzett kutatás alapján a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy egy gyermek minél több ölelésben részesül, annál egészségesebben tud fejlődni.

Természetesen több pszichológiai kutatást is végeztek már a témában több fajjal is és általánosságban elmondható, hogy az utód akkor fejlődik a legegészségesebben, ha az édesanyjával folyamatosan fizikai kontaktusban van.

Hirdetés

Ez a kontaktus a koraszülöttek és fejlődési rendellenességgel világra jött gyermekek esetében még hangsúlyozottabb.

Egy csecsemő számára alapvető fontosságú, hogy az édesanyja (és lehetőség szerint az édesapja is) mellette legyen. Minél több ölelésben, babusgatásban, pusziban, simogatásban, finom érintésben és masszázsban van része, annál jobban tud fejlődni az idegrendszere, az agya.

A fizikai fejlődés mellett pedig a mentális és lelki fejlődéshez is fontos a picivel való fizikai kontaktus. Egy kicsi babának létfontosságú, hogy a szülőkkel való szoros kapcsolata révén biztonságban érezhesse magát.

Ha egy baba sír, akkor fel kell vennünk, meg kell nyugtatnunk, tudatnunk kell vele, hogy nincsen egyedül, biztonságban van. Így tud fizikailag, mentálisan és lelkileg is egészséges felnőtté cseperedni.

Egy gyermek minél több ölelésben részesül, annál jobban fejlődik a hippokampusza is, amely a memóriáért felelős agyi terület.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés