Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Mindig eldugult a lefolyóm, de amióta ezt használom, nem kell sem szerelő,...

Mindig eldugult a lefolyóm, de amióta ezt használom, nem kell sem szerelő, sem drága vegyszer!

Hirdetés

Ha nem akarsz vízvezetészerelőre költeni, inkább próbáld meg te magad kidugaszolni a lefolyót. Olcsó, és hatékony módszereket mutatunk!

1.Dugattyú

A kis gumi dugattyú nagyon praktikus, és könnyen beszerezhető. Ez legyen a legelső, amivel próbálkozunk dugulás esetén. Általában egyből megoldja a problémát.

Hirdetés

2.Forró víz

Lassan öntsünk, kisebb adagokban egy fazék forró vizet a lefolyóba. Feloldja a zsírt, és megszabadít a dugulástól.

3.Szódabikarbóna, ecet

Először öntsünk a lefolyóba egy fazék forró vizet, majd töltsük bele egy ½ csésze szódabikarbónát. Hagyjuk állni pár percet, majd öntsünk hozzá 1 csésze ecetet, és 1 csésze forró vizet. Dugjuk be, és hagyjuk pezsegni 5-10 percen keresztül, majd öntsünk rá még egy fazék forró vizet.

4.Drót

Hajlítsuk meg egy drótot, úgy, hogy egy kisebb kampó legyen a végén. Nyomjuk bele a lefolyóba, majd húzzuk ki. Ezzel eltávolíthatjuk a fennakadt hajszálakat. Ezután öntsük a lefolyóba egy kevés forró vizet.

5.Mosogatószer

Öntsünk ¼ csésze mosogatószert, vagy tusfürdőt a lefolyóba, hagyjuk állni néhány percig, majd öntsük le forró vízzel. Ezután a dugattyúval pumpáljuk ki.

6.Só és szódabikarbóna

Öntsünk egy ½ csésze sót, és egy ½ csésze szódabikarbónát a lefolyóba, és hagyjuk állni 15 percen keresztül. Ezután öntsük rá egy fazék forró vizet.

Hirdetés