Kezdőlap EGÉSZSÉG Minden nőnek kötelező lenne rendszeresen fogyasztani ezt a növényt!

Minden nőnek kötelező lenne rendszeresen fogyasztani ezt a növényt!

Ha valaki régóta vágyik egy kisbabára, és sehogy sem akar sikerülni a dolog, szerezzen be egy kis palástfüvet. Ez a közismert gyógynövény nagy segítségre lehet a beágyazódásban.

Nem csak a fogantatásban, de számos nőgyógyászati probléma esetén is hasznos lehet a palástfű. Kirándulásaink során, erdőszéleken könnyen be tudjuk szerezni ezt a kilenckaréjú, félkör levelű, zöldessárga virágú növényt. Virágai áprilistól, júniusig nyílnak, legjobb ebben az időszakban gyűjteni.

Persze virágzás után is szedhetjük, de ekkor már alacsonyabb a gyógyhatása. Magas a C-vitamin tartalma, erős antibakteriális, és gyulladásgátló hatással rendelkezik. Szabályozza a hormonszintet, a menstruációt, erősíti a méhfalat, megakadályozza a vetélést, a policisztás petefészek szindróma kialakulását, és segítségünkre lehet az optimális súly fenntartásában is.

Csökkenti a menopauza tüneteit, megakadályozza a ciszták kialakulását, csökkenti a menstruációs fájdalmakat, erős vírus-és baktériumölő hatással rendelkezik. Egy japán kutatás alapján megállapították, hogy a palástfű magas agrimonin tartalommal rendelkezik, ezért segítségével csökkenthetjük a mellrák kialakulásának esélyét is.

Más kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a gyógynövény a papilloma vírust is képes legyőzni.
Más pozitív tulajdonságai: ajánlott hányinger, vérzések, rovarcsípés, ekcéma, hasmenés, köszvény, aranyér, reuma, és fekélyek esetén is.

Készíthetünk belőle teát:

Tegyünk 1 púpozott evőkanál palástfű virágot, és szárat, vagyis a teljes növény 1 liter vízbe, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk 5-10 percet állni. Ezután szűrjük le. Az áztatott, majd leszűrt növényt használhatjuk pakolásként is. Direkt helyezzük a problémás területre, majd kössük le. Maximum 2 csészével ihatunk meg belőle naponta.

Szerző: tudasfaja.com

loading...