Kezdőlap AKTUÁLIS Minden megváltozik – Most érkezett a hír a tavaszi óraátállításról

Minden megváltozik – Most érkezett a hír a tavaszi óraátállításról

Hirdetés

Az óraátállítás mindig kellemetlen meglepetéssel szolgál, különösen a tavaszi változat, amikor elveszítünk egy órát alvásból.

 

Hirdetés

Azonban van egy jó hírünk: idén a dolog kicsit másként alakul, és pozitív fordulatot hoz a hagyományosan bosszantó esemény.

A tavaszi óraátállítás ideje húsvétvasárnapra esik, ami egyben március utolsó napja is. Ez azt jelenti, hogy amikor az órákat hajnali 2 óráról hajnali 3 órára állítjuk előre, még egy pihenőnapot kapunk ajándékba, hiszen a következő nap, húsvéthétfő is szabadnap lesz sokaknak. Ez lehetőséget ad arra, hogy kipihenjük magunkat és felkészüljünk a húsvéti ünnepségekre.Mindenkinek hozzá kell majd szoknia az óraátállításhoz, de legalább ezúttal könnyebben megy majd a regenerálódás, hiszen több időnk lesz arra, hogy alkalmazkodjunk az új időrendhez. És ne feledjük, a locsolkodás is sokkal viccesebb lesz, amikor mindenkinek frissebb lesz az alvása!

Az óraátállítás pontos időpontja március 31., vasárnap, amikor hajnali 2 óráról hajnali 3-ra tekerjük előre a mutatókat.Ne feledjük, hogy a digitális eszközök, például az okostelefonok általában automatikusan átállnak az új időpontra, így ezekkel nem kell külön foglalkozni.

Az előttünk álló hétvégén élvezzük ki a pihenést és készülődjünk fel a tavaszi időjárás és a húsvéti ünnepségek érkezésére! És ha már itt a húsvét, miért ne próbálnánk ki néhány finom húsvéti sütemény receptet? Egy kis édes finomság mindig jól jön az ünnepek alatt!

Hirdetés