Kezdőlap EGÉSZSÉG Milyen gyakran eszel krumplit? Vigyázz, mert komoly következménye is lehet!

Milyen gyakran eszel krumplit? Vigyázz, mert komoly következménye is lehet!

Hirdetés

Mi tagadás, a sült krumpli irtózatosan finom. Ezt a tényt, gondolom senki sem cáfolja meg, esetleg vannak már olyanok, akik tisztában vannak vele, hogy nem túl egészséges, és ezért mellőzik inkább.

Bizonyos kutatások alapján, ha valaki hetente kétszer sült burgonyát fogyaszt, esetében sokkal nagyobb a halálos betegségek kialakulásának kockázata. Szakemberek bizonyították, hogy a sült krumpli kétszer egészségtelenebb, mint, ha grillezve, vagy főve ennénk burgonyát. A sütés által nem csak nagy mennyiségű egészségtelen zsírokat szív magába, de a tápanyagtartalma is jelentősen csökken. Ezenkívül pedig az sem elhanyagolandó, hogy a sült burgonyát általában jól megsózva fogyasztjuk.

Hirdetés

A fehér burgonya főve, vagy párolva fogyasztva egy viszonylag egészséges élelmiszer, hiszen igen magas a megfelelő emésztéshez szükséges rosttartalma, sok tápanyagot, és vitamint tartalmaz, ezért még akár az emelkedett glikémiás indexét is képes ellensúlyozni.

Az egészséges táplálkozás követői szerint ajánlott mellőzni minden feldolgozott, vagy magas zsírtartalmú élelmiszert, inkább együnk meg naponta legalább 4-5 adag zöldséget. A lehető legnagyobb mértékben mellőzzük a zöldségek, húsok zsírban, olajban való sütését. Ahelyett, hogy egy nagy adag olajban pirítanánk a burgonyát, inkább vágjuk hasábokra, szórjunk rá tengeri sót, friss fűszernövényeket, spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, és süssük meg egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Egészségesebb, és állítjuk, hogy finomabb is!

Hirdetés