Kezdőlap AKTUÁLIS Miért nincs egy kardiológiai intézetben CT, miért jut 5,5 milliárd Seuso-kincsekre, 6...

Miért nincs egy kardiológiai intézetben CT, miért jut 5,5 milliárd Seuso-kincsekre, 6 milliárd plakátkampányra, és 30 milliárd a vizes VB wifi-jére? És miért nem jut minden kórházba, ahol erre szükség van 100 millió forint?..

Hirdetés

Lázár válaszolt a 13 évesen elhunyt kislány nagymamájának

95. alkalommal tartott sajtótájékoztatót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő. Az ATV főmunkatársa a nyitott mellkassal szállított és elhunyt kislány nagymamájának kérdéseivel szembesítette a tárcavezetőt.

Hirdetés

Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa azt kérdezte Lázár Jánostól, hogy ha a 13 éves, nyitott mellkassal szállított kislány tragédiája után ne adj Isten újabb hasonló esetre, vagy esetekre kerülne sor, akkor annak lennének-e következményei a kormányzaton belül, konkrétan: lemondana-e a területért felelős miniszter?

A miniszter elárulta, hogy a Kormányinfó e� előtt felhívta Balog Zoltánt, aki beszámolt neki, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán egyeztetett az Országos Kardiológiai Intézet igazgatójával, és azt a tájékoztatást kapta, hogy a gyermek állapota stabil volt a kényszerű szállítás előtt, majd a komplikációk felléptekor az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek a megmentéséért.

Lázár szerint, ha nincs is konkrét jogi felelőssége a kormányzat egészségügyért felelős szereplőjének a történtekért, nem maradhat tétlen és közömbös, ezért is döntött úgy a kormány szerdán, hogy 20 milliárd forintot irányít át azonnali hatállyal eszközvásárlásra az egészségügybe. A halál körülményeiről a tárcavezető nem tudott nyilatkozni.

Az ATV főmunkatársa ezután felolvasta azokat a kérdéseket, amelyeket az elhunyt kislány nagymamája tett fel az ATV Híradójának kamerája előtt. A nagyszülő azt kérdezte a kormánytól, hogy miért nincs egy kardiológiai intézetben CT, miért jut 5,5 milliárd Seuso-kincsekre, 6 milliárd plakátkampányra, és 30 milliárd a vizes VB wifi-jére? És miért nem jut minden kórházba, ahol erre szükség van 100 millió forint?

Válaszában Lázár János vigasztalódást kívánt a gyászoló nagymamának és elmondta, hogy egy több cikluson átívelő probléma újabb mementójával szembesültek, és bár a kormány sok 100 milliárdot öntött már az egészségügybe, eddig jutottak mostanáig, de azon dolgoznak, hogy minden beteg megfelelő ellátásban részesülhessen.

Forrás:mindenegyben.com

Hirdetés