Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 ok, hogy miért fogyasszunk szóját

5 ok, hogy miért fogyasszunk szóját

MEGOSZTÁS

A szójáról hallottunk már hideget, meleget, mindenki maga döntse el, hogy fogyasztja-e, és, ha igen milyen rendszerességgel. Mi úgy vagyunk a dologgal, hogy kisebb mennyiségben semmiképp sem lehet ártalmas, sőt. Mutatunk 5 pozitív érvet a szója mellett, és aztán lehet mérlegelni.

 

Kevés telített zsírt tartalmaz-mivel alacsony a telített zsírtartalma, nyugodtan beilleszthetjük a diétás étrendbe. Segíti a szív egészségét, és fenntartja az egész szervezet egészségét.

Magas a rosttartalma-azok az élelmiszerek, melyek sok rostot tartalmaznak, jó hatással vannak az emésztés és az egész emésztőrendszer egészségére.

Csökkenti a koleszterinszintet-tudományos kutatások alapján bizonyították, hogy a diétás étrendbe beillesztett, legalább 25 gramm szója csökkenti a rossz koleszterin szintjét.

Természetes forrás az omega3-és az omega6-zsírsavakanak-mindkét zsírsav elengedhetetlen a szervezet megfelelő működése érdekében. Ezeket az emberi szervezet nem képes előállítani, így valamilyen formában hozzá kell jussunk. Magas a szója amminosav tartalma, és sok kiváló minőségű növényi fehérje van benne.

Könneyn emészthető-mivel szinte egyáltalán nem tartalmaz szénhidrátot, igencsak könnyen emészthető.

Ne felejtsük el, hogy csak olyan szóját vásároljunk, melynek tasakján fel van tüntetve, hogy nem génmódosított. Részesítsük előnyben a bioboltok kínálatait.

 

Szerző: tudasfaja.com

loading...