Kezdőlap AKTUÁLIS Megszólalt Putyin: elmondta, mi a célja pontosan

Megszólalt Putyin: elmondta, mi a célja pontosan

Hirdetés

Vlagyimir Putyin a mai nap folyamán másfél órás telefonbeszélgetést folytatott Emmanuel Macron francia államfővel, amelynek fő témája az ukrajnai háború volt – írja a Reuters.

 

Hirdetés

Putyin a beszélgetés során közölte Macronnal, hogy Moszkva el fogja érni azokat a célokat, amelyeket kitűzött az Ukrajna elleni invázió vonatkozásában. Ezek közé tartozik elsősorban Ukrajna demilitarizálása és semleges státusza.

Az orosz elnök kijelentette azt is, hogy amennyiben Kijev bármilyen formában hátráltatni próbálja a béketárgyalási folyamatot, úgy Moszkva újabb követeléseket fogalmazhat meg vele szemben.

Ami a lengyel-fehérorosz határon zajló béketárgyalást illeti, az orosz elnök kijelentette azt is, hogy Moszkva további követeléseket fog a tárgyalóasztalhoz vinni. Ezeket Putyin nem nevezte meg. Ukrajna a csütörtökön folytatódó béketárgyaláson az azonnal tűzszünetet és az orosz hadsereg visszavonulását követeli.Putyin arra is kitért, hogy nem ért egyet Macron tegnapi beszédével, miszerint egyedül az orosz elnök a felelős a háború megindításáért.

Macron a háború kitörése óta már egyszer beszélt telefonon Putyinnal, akkor a francia elnök elmondása szerint az ukrán vezető, Volodimir Zelenszkij kérte meg, hogy vegye fel a kapcsolatot Moszkvával, mert Zelenszkij hívásait nem fogadták.

Hirdetés
loading...