Kezdőlap AKTUÁLIS Megszavazta az Országgyűlés – Ennyire emelkedett Orbán Viktor fizetése

Megszavazta az Országgyűlés – Ennyire emelkedett Orbán Viktor fizetése

Hirdetés

Elfogadta az országgyűlés, hogy a jövőben a miniszterelnök a házelnökkel azonos díjazásban részesüljön: így Orbán Viktor havi miniszterelnöki javadalmazása közel 3,5 millió forintra emelkedik.

 

Hirdetés

 

A Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott, az „Egyes törvényeknek a honvédelemmel, a gazdaságfejlesztéssel, valamint a kormányzati igazgatással összefüggő módosításáról” szóló 61 oldalas törvényjavaslat többek között a duplájára emelte Orbán Viktor fizetését: így ezentúl a miniszterelnök azonos díjazásban részesülne a házelnökkel.Orbán Viktor eddig 1,5 millió forintot kereset, így a legkevesebb kereső kormánytag volt, ugyanis a miniszterek többsége havi bruttó 2 millió forintot közelítő tiszteletdíjat kap.

A kormányfő emellett megkapja a képviselői alapfizetést is, ami további bruttó 1,3 millió forintos havi fix jövedelmet jelent számára, Fidesz-elnökként viszont nem vesz fel javadalmazást.
Szintén a javaslat része volt – és most parlamenti elfogadta –, hogy a jövőben Orbán Viktor kormányfő szabadon dönthet a miniszterek, az államtitkárok, a kormánybiztosok, illetve a miniszterelnöki biztosok és a miniszterelnöki megbízottak fizetéséről. Eddig a törvény szerint a KSH által meghatározott havi átlagos bruttó keresethez igazították a politikai felső vezetők díjazását.

Hirdetés