Kezdőlap AKTUÁLIS Megmutatta gyönyörű feleségét Ambrus Attila, a Viszkis rabló! Nem is hittük volna,...

Megmutatta gyönyörű feleségét Ambrus Attila, a Viszkis rabló! Nem is hittük volna, hogy ennyire szépséges nőt talált maga mellé:

Hirdetés

Ambrus Attila 12 évvel a szabadulása után sem rejtegeti múltját. Kikerült a falra egy játékpisztoly is, ha végszükség esetén kellene, és persze a whisky is elmaradhatatlan kellék, ha az egykori bankrabló műhelyéről van szó. Most a Fókusznak engedett – feleségével együtt – exkluzív betekintést mindennapjaikba.

 

Hirdetés

Az 56 éves Viszkis még nem készül a nyugdíjas életre, sőt. Kétgyermekes édesapaként egyre több feladata van kislánya és kisfia nevelése kapcsán, Anna most 5, Magor pedig 2 éves, és szüleik elárulták, megküzdenek a nevelésükkel. Ráadásul hamarosan teljesen megváltozik eddigi életük.

„Azt hiszem, hogy én nagyon kevés dolgot kaptam meg az életemben, én ezt most valamilyen szinten kompenzálom. Próbálom a szabályokat – az írott és íratlan szabályokat – valahogy megfogalmazni. Tulajdonképpen azért szeretnék többet adni, mint amit én kaptam, mert lehet, hogy ezzel is tudom őket motiválni” – mondta Ambrus Attila a Fókusznak.
Ő nem ilyen háttérrel indult

Ambrus – vagy ahogyan Magyarország megismerte, a Viszkis – 1993 és ’99 között majdnem 30 bankot, postát vagy takarékszövetkezetet rabolt ki. Összesen nagyjából 200 millió forintot zsákmányolt, sőt egyszer még a vizsgálati fogságból is megszökött. 17 évet kapott, de jó magaviselet miatt 13 után feltételesen szabadulhatott. A börtönben többek között keramikusnak tanult, ezt a mesterséget űzi ma is, immár 18 éve.

„Azt gondolom, hogy aki kijön, annak egyrészt ott a priusza, másrészt a bent töltött tizenvalahány év alatt a világ eléggé megváltozik. Ha nincsenek barátaid, nincs olyan kapcsolatrendszered, aki ad egy tányér levest, akihez egyáltalán fordulhatsz, akiben megbízhatsz, akkor nagyon nehéz helyzetben leszel” – idézte fel a szabadulás utáni tapasztalatait.
Szerinte a reintegráció nem működik. Neki több hivatalos pártfogója is volt, és amikor először elment az egyikhez, ő azt mondta: annyiban tud segíteni, hogy megmutatja, merre van a hajléktalanszálló.

Egy új kezdet

Ambrus és családja hamarosan új feladatok elé néznek. Hosszú évekig járták a vásárokat, de most úgy döntöttek, hogy ugyan nem hagynak fel teljesen a piacozással, de keresnek egy biztos pontot is maguknak, ahol dolgozni tudnak. A Viszkis számára fontos a múlt, ezért az új helyre magával hozta különleges ereklyéit is.
Exkluzív betekintés az egykori Viszkis rabló mindennapjaiba: ritkán látott feleségével adott interjút Ambrus Attila

Attila felesége ritkán szerepel nyilvánosan, most azonban kivételt tett. Több mint 10 éve vannak együtt és Réka elismeri, hogy nem indult könnyen a kapcsolatuk. Sok időre volt szükségük, hogy összecsiszolódjanak, de a Viszkis sokat tett azért, hogy lenyűgözze választottját. Ráadásul Ambrus Attila 20 évvel idősebb feleségénél, ezért a generációs különbségekkel is meg kellett küzdeniük.

„Azt mondom, hogy ha egy kapcsolat túléli a gyermekszületést és a gyermeket, az akkor tényleg egy erős kapcsolat. Mert ott mindenkinek fel kell adni az egójából” – mondta a Fókusznak Réka, aki már az elején tudta, hogy mit vállal, ha összejön az egykori bankrablóval. Ez persze eredményezett extrém szituációkat, főleg úgy, hogy Attila inkább a híradások bűnügyi rovataiból lett ismert.
 

Hirdetés