Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Megáll az ész! Szó szerint kirepült az újszülött szülés közben, ezt tette...

Megáll az ész! Szó szerint kirepült az újszülött szülés közben, ezt tette az orvos!

Ez az őrületes eset a Sürgősségi osztály (Amiről a Vészhelyzetben sem beszélnek) című amerikai orvosi dokumentum sorozatban történt meg. A Sürgősségi osztály c. sorozat valós életből vett eseteket dolgoz fel, valós szereplőkkel, újrajátszva ugyan, de nem torzítva a történteken.

Rengeteg meghökkentő sztorit mutattak már be, amelyekre az egészségügyi személyzet gyakorlatilag fel sem tud készülni, mégis megoldást kell találnia rá. Ez egyszerre rémisztő és lenyűgöző is.

A történeteket mindig egy, a sürgősségin dolgozó orvos vázolja fel.

Ugyanilyen forgalmas volt a szóban forgó epizód napja is, amelyben Dr. Mauricio Heilbron, Jr. volt porondon kórháza sürgősségi részlegével, Kaliforniában.

Szerepelt az epizódban egy fegyvertűzbe keveredett, meglőtt férfi és egy olyan is, akinek a vékonybelei a hasán kívül pihentek. Nem egy sima nap volt, az biztos. Dr. Heilbron azt gondolta, ennél durvább már nem lehet, amikor őrületes dolog történt.

Hirtelen fájdalmas női sikoltás hangzott fel, majd egy sürgősségi orvos rohanó lépteinek zaja hallatszott a háttérben. A férfi a betegágyra ugrott, a térdein landolt és éppen hogy el tudta kapni az újszülöttet, aki olyan gyorsan érkezett, hogy szó szerint kirepült a szülőcsatornából.

“Ott álltam ennek az egésznek a közepén és körbenéztem az ott jelenlévőkön. Mindannyian egymásra néztünk és úgy voltunk vele, hogy oké, ezt senki nem fogja elhinni.” – emlékezett vissza Dr. Heilbron.

Habár a védtelen sürgősségi orvost a lehető összes testnedv beterítette, ami egy szüléssel járhat, a bébi szerencsésen megmenekült egy nagyobb eséstől.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...